Heidi Bjerkan vant Matprisen

Kokk Heidi Bjerkan vant Matprisen mandag kveld for sitt arbeid med bærekraftig og økologisk mat.

Heidi Bjerkan 

Saken oppdateres.

Prisen ble delt ut i mathallen Vippa på Vippetangen i Oslo.

– Det er fantastisk morsomt, det betyr masse, sa Bjerkan til Dagens Næringsliv.

– Det er så artig å bli anerkjent for det man brenner for. Også håper jeg det også hjelper å synliggjøre produsenter, sa Bjerkan, som blant annet eier restauranten Credo i Trondheim.

«Vinneren løfter vanligvis bonden fram snarere enn seg selv og er en pioner både for sin egen region og resten av Mat-Norge. Antallet prosjekter Bjerkan har på komfyren samtidig, uten et eneste kompromiss, tar pusten fra juryen.", heter det i begrunnelsen.

Norges sjømatråd fikk Utfordrerprisen, Agropub ble Årets forskningsformidler, Lysverket vant Årets kjøkken og De Godeste vant Debioprisen.

Barne- og ungdomsprisen gikk til Grønn barneby i Trondheim, Årets blogger ble Gry Hammer og Årets produsent ble Indre Oslo matforedling.

Matprisen ble etablert i 2014 av Ø Q (Økologisk mat i storhusholdning) og DebioInfo. Målet er å hedre aktører som bidrar til å øke forbruk og produksjon av økologisk og bærekraftig mat.

På forsiden nå