Skal settes i drift på Ørland fra 2018:

Nytt redningshelikopter på plass i Norge for testing

Ett av de nye redningshelikoptrene Norge har bestilt, er på plass på Sola for å starte testingen før det settes i drift neste år.

Et AgustaWestland AW101 gjestet Sola i juni i år. Nå er det første helikopteret klar for testing på basen i Rogaland, før de 16 nye helikoptrene skal settes i drift mellom 2018 og 2020.  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Allerede i juni landet et nytt AgustaWestland AW101 på flyplassen utenfor Stavanger, men den gangen var det kun for å vise det fram under Sola Airshow. Denne gangen blir oppholdet mer langvarig, skriver Stavanger Aftenblad. Nå skal det gjennom et omfattende testprogram, før det etter planen settes inn i normal drift i 2018.

Venter på helikopter nummer to

Noen dager før jul, 20. desember, kommer både justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til Sola for å delta på en offisiell markering der helikopteret skal vises fram. Innen det skal også helikopter nummer to være på plass.

Settes i drift på Ørland fra 2018

Kontrakten om kjøp av 16 nye helikoptre ble inngått i 2013, og de skal fases inn i perioden 2018 til 2020. Sola er først ute og deretter følger Ørland (2018), Banak (2019), Bodø (2019), Rygge (2020) og Florø (2020).

Opprinnelig skulle de to første AW101-helikoptrene kommet til Norge allerede i april, men leveransen er forsinket på grunn av «utfordringer i produksjonen, test og sertifisering av de første helikoptrene».

På forsiden nå