Trøndelag redder verden:

Kråkeboller smaker bedre enn de ser ut

Adresseavisens reporter tester framtidens mat fra havet.

Saken oppdateres.

Snegler? Nei, det er ikke godt. Men tangsuppe med sjøpølse og snegler er rett og slett nydelig. Kråkeboller ser ikke ut som menneskemat, men smaker fortreffelig.

Én ting er å hente opp tang, tare, snegler, skjell og nye arter fra den blå åkeren. Men vil folk spise rar mat fra havet? Vi fikk noen marine smaksprøver av Jonas André Nåvik på restaurant Fagn.


Dette er redaksjonen bak «Trøndelag redder verden»

I 2050 er vi trolig to milliarder flere mennesker på jorda. For å brødfø en befolkning på nær ti milliarder mennesker, må matproduksjonen globalt økes med 70 prosent, mener FN. Mye av den maten må komme fra havet. Hvordan kan Trøndelag og Norge bidra?

Gunnar Okstad: 916 68 911 / Adresseavisen

Aagot Opheim: 995 42 014 / Adresseavisen

Siri Wold: 934 21 822 / Fosna-Folket

Alexander Killingberg: 470 70 162 / Fosna-Folket

Jakob Ellingsen: 909 41 033 / Fosna-Folket

Kirsti Marthine Flathagen: 988 89 652 / Hitra-Frøya




Se mer om hvordan Trøndelag skal redde verden i denne grafikken.

Følg serien «Trøndelag redder verden» her

På forsiden nå