Fem biler fikk parkeringsgebyr søndag for ulovlig parkering på E39 i området løypa til Ruten på Søvasskjølen, melder politiet på Twitter.  Bileierne skal ha vært forsøkt oppringt uten at de har svart.

- Bilene sto i kjørefeltet mot Trondheim, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo hos politiet. Han sier at parkeringsplassen ikke er brøytet.

- Folk kan likevel ikke ta seg til rette og parkere ulovlig, sier han. En patrulje oppdaget de ulovlig parkerte bilene og vurderte det til å både være i strid med trafikkreglene og trafikkfarlig. Kimo minner om at det er forbudt å parkere langs veien på en forkjørsvei med fartsgrense over 50 kilometer i timen.

Operasjonslederen skriver på Twitter at han har sjekket litt og laget en quiz om hvor stort gebyret er, for å parkere ulovlig. Etter det gir operasjonslederen svaret, også via det samme sosiale nettstedet. Gebyr for alle overtredelelser er 900 kroner. I tillegg understreker politiet på Twitter at kommunen opererer med andre satser der de har regulert parkering.