Giske i møte med Støre etter nye anklager

Ap-leder Jonas Gahr Støre skal møte Trond Giske for å snakke om nye varsler, får Adresseavisen bekreftet.

Personlig involvert: Partileder Jonas Gahr Støre skal i møte med Trond Giske.  Foto: scanpix

Saken oppdateres.

Kilder i partiet bekrefter onsdag kveld overfor Adresseavisen at Ap-leder Jonas Gahr Støre nå selv personlig er involvert i saken. Han og nestleder Trond Giske skal snakke sammen om «disse varslene». NRK får opplyst at møtet vil finne sted før julaften.

En sentral Ap-kilde beskriver et parti som er helt lammet på grunn av den pågående saken.

Avviste anklagene

Dagens Næringsliv skriver at Giske i dette møtet vil få fremlagt dokumenter som «kan få alvorlige følger for hans fremtid som nestleder». Støre har tidligere sagt at han ikke synes Giske har opptrådt upassende, basert på VG og Dagens Næringsliv sine saker:

- Jeg har lest det som har stått i avisene, og det gir ikke grunnlag for en slik anklage eller en slik konklusjon, sa Støre til Adresseavisen i forrige uke.

Nå skriver DN at Støre personlig har snakket med flere av kvinnene som står bak de nye varslene. Det skal ha skjedd onsdag, sier kilder til Adresseavisen. De fire nye varslene skal ikke være blant de sakene som DN tidligere har omtalt. Flere av de nye varslene kommer angivelig fra kvinner som har sentrale roller i partiet, ifølge DN.

DN skriver at Giske er gjort kjent med at det er kommet inn nye varsler. Adressevisen var onsdag kveld i kontakt med Giske. Han ønsker ikke å kommentere saken. Støre har heller ikke ønsket å kommentere denne saken, men onsdag kveld skriver han på sin Facbook-side:Opprop om partikultur

Leder av Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, sammen med seks andre Ap-ere og AUF-ere fra Oslo har torsdag et opprop på trykk i VG. Der advarer de mot «giftig partikultur» i Ap og tar til orde for en trygg og åpen håndtering av varsler om seksuell trakassering.

Med på opprop: Torunn Kanutte Husvik.  Foto: håvard kallestad

Blant dem som skriver under, er Torunn Kanutte Husvik, leder for kvinnenettverket i Oslo Arbeiderparti. Husvik vokste opp på Selsbakk i Trondheim.

- Når vi, og mange andre i partiet, har kviet oss for å mene og si noe offentlig knyttet til #metoo og Arbeiderpartiet de siste ukene er det også et uheldig utslag av en partikultur der det kjennes ubehagelig å uttale seg i media ettersom alt som sies tolkes inn i potensielle maktkamper. Det skaper grobunn for anonyme kilder og en giftig partikultur, skriver Husvik og de andre Ap-erne i oppropet.

Arbeiderpartiet har satt i gang et større organisasjonsprosjekt fram til neste landsmøte.

- Her bør fornyelse av partikulturen være en viktig del for at vi skal kunne fornye og styrke Arbeiderpartiet som medlemsorganisasjon, heter det i oppropet.

- Jeg kan bekrefte at det ikke er så bra stemning i partiet vårt akkurat nå, sier Ingvild Kjerkol.  Foto: FRANK CADAMARTERI

- Ikke bra stemning

Aps Ingvild Kjerkol, som er stortingsrepresentant fra Nord-Trøndelag, har selv trykket «liker» på Oslo Aps opprop på Facebook onsdag.

- Oppropet, og at det skal være trygt å varsle, er noe alle i Ap er enige i. Jeg kan bekrefte at det ikke er så bra stemning i partiet vårt akkurat nå, sier Kjerkol.

Hun ønsker ikke å kommentere påstandene som har kommet frem rundt Trond Giske.

På forsiden nå