NTNU får 110 nye studieplasser

Av 500 nye studieplasser innen IKT, stikker NTNU av med 110.

NTNU får 110 studieplasser i IKT.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

- At NTNU får desidert flest av disse studieplassene viser at universitetet er langt fremme på dette feltet, og forhåpentligvis kan miljøene i Trøndelag knyttet til teknologi nyte godt av disse plassene i fremtiden, sier Mari Holm Lønseth, stortingsrepresentant for Høyre i en pressemelding.

LES OGSÅ: Denne campusløsningen likte politikerne best

Ni stipendiat-stillinger

Etter statsbudsjettet tidligere i høst ble det klart at NTNU fikk 70 nye studieplasser innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Nå, etter etter budsjettforliket mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, er det klart at NTNU får 110. Det er Kunnskapsdepartementet som har fordelt disse studieplassene. I tillegg får NTNU ni nye stipendiatstillinger, av totalt 50.

LES OGSÅ: Har samlet 1300 underskrifter mot campus i parken

5000 plasser totalt

- Et reelt grønt skifte er helt avhengig av IKT-kompetanse, både på utdannings- og forskningssiden, sier Jon Gunnes, stortingsrepresentant for Venstre.

De 500 studieplassene for 2018 kommer i tillegg til 750 studieplasser til IKT-utdanninger som ble tildelt i 2017. Ifølge pressemeldingen vil det, når alle studieplassene er fullt utbygget, utgjøre rundt 5000 studieplasser totalt.

- Med dette viser samarbeidspartiene at vi satser på IKT og IKT-sikkerhet. Flere aktører, blant annet Lysne-utvalget har pekt på at vi må sikre sterk kompetanse innen IKT-sikkerhet, og spesielt kryptologi, sier Sivert Bjørnstad, stortingsrepresentant for Frp.

LES OGSÅ: - Det grønne skiftet er umulig uten NTNU

På forsiden nå