Snø på Gardermoen gir flytrøbbel på Værnes

Snøværet på Østlandet skaper flyforsinkelser på Værnes torsdag kveld.

Forsinkelser på Gardermoen på grunn av været, ga også litt trøbbel på Værnes torsdag.  Foto: Erling Skjervold

Saken oppdateres.

Fungerende lufthavndirektør på Værnes, Thomas Wintervold, var ikke selv på jobb torsdag, men har fulgt situasjonen. Han sier det var forventet forsinkelser på grunn av værmeldingen. Det slo altså til torsdag ettermiddag og kveld.

LES OGSÅ: Nye direkteruter fra Værnes neste år

- Jeg har ikke fått rapporter om at det er spesielle problemer på Værnes i dag. Jeg ser at vi klarer å sende flyene ut på forventet tid ut fra når de kommer inn, sier Wintervold.

Her kan du lese om at Værnes kan får flere utenlandsruter etter 2019, når flyselskapet SAS får levert nye fly. Det røpet konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, da han besøkte Værnes like før jul.

Mindre forsinkelser

Det er ikke snakk om de helt store forsinnkelsene. Mens enkelte fly er forsinket i inntil en time, er andre omtrent på rute. Blant de forsinkede flyene i går var Norwegians flight DY762, fra Oslo til Trondheim. Den skulle egentlig ha landet 17.50, men landet ifølge Avinors oversikt 19.16. Også SAS' fly, SK366, fra Oslo, som skulle landet 19.00 var forsinket. Det landet isteden 19.22, ifølge Avinors oversikt.

Her får flypassasjer Anya Fearnleyoverlevert et reisegavekort fra fung. lufthavndirektør Thomas Wintervold på Værnes uka før jul. Gaven er en del av markeringen av at ruten til og fra Oslo passerer to millioner reisende årlig.  Foto: Erling Skjervold

 

LES OGSÅ: Flyselskapene raste mot den nye flyseteavgiften i fjor – slik ble resultatet

LES OGSÅ: Legger ned utenlandsrute fra Værnes

Wintervold viser til at forsinkelser på Gardermoen rammer store deler av flytrafikken i Norge, fordi fly  også på andre ruter ikke kommer inn til Værnes og andre flyplasser.

40 prosent av trafikken

- Det er klart dette merkes hos oss. 40 prosent av trafikken vår går jo til eller fra Gardermoen, sier han.

Oslo-ruta fra Værnes passerer i år to millioner reisende, og er den femte mest traffikerte ruten i Europa.

Hele romjula er det stor trafikk over flyplassen fordi mange reiser i forbindelse med jule- og nyttårshelgen.

- Det er redusert program, men det er mange som reiser. De to største reisedagene er kanskje 2. og 3. juledag, sier Wintervold.

LES OGSÅ: Lensmannen blir ny toppsjef på Værnes


Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå