VG: Meget skarp kritikk av Giske og Ap-ledelse i hemmelig rapport

Rapporten handler om høstens valgkamp, og er basert på evalueringer gjort av ansatte i Aps stortingsgruppe.

Alle snakker om: Trond Trond Giske (Ap) er i hardt vær etter flere varslinger om hans oppførsel mot unge kvinner. Tirsdag er det krisemøte i sentralstyret - samtidig publiserte VG en intern rapport der Giske får krass kritikk.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

VG avslører tirsdag innholdet i den fem sider lange rapporten. Den har også vært omtalt av den samme avisen i fjor høst, da i kjølvannet av konflikten som oppsto da at Trond Giske tok over som Aps finanspolitiske talsperson etter Marianne Marthinsen.

I rapporten kommer det frem beretninger om «ekstremt dårlig» arbeidsmiljø, manglende respekt og manglende tillit. Kritikken rammer flere, men særlig nestleder Trond Giske trekkes frem.

Giske ble mandag fritatt fra vervet som nestleder på ubestemt tid. Han hevder han ikke har sett rapporten: «Trond Giske er sykmeldt og er ikke tilgjengelig for kommentar, men Giske har aldri sett denne rapporten eller blitt forelagt enkelthendelser», skriver Giskes rådgiver Bård Flaarønning i en tekstmelding til VG.

Les også: «Jeg hadde håpet vi kunne sette punktum i dag»

Les mer: - Ikke avdekket noe straffbart

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå