Det var Oda Singstad som tipset Adresseavisen om bilene i Melhus lørdag ettermiddag. I 18-tiden lørdag kveld sto tre kamuflerte SUV-er og fikk påfyll med diesel på Esso-stasjonen på Lundamo.

- Vi kjørte inn på bensinstasjonen, og da de så at jeg tok opp telefonen for å ta bilder, stilte de seg foran bilene og prøvde å gjøre det vanskelig å få tatt skikkelige bilder. Det var litt spennende, sier Singstad til Adresseavisen.

Tre kamuflerte biler vekket oppsikt da de kom kjørende i Melhus søndag kveld.

Tyske skilter

Det var tydelig at bilene vakte oppsikt. Flere bilister kjørte sakte forbi, og noen stoppet også opp for å se, sier hun.

- Samboeren min har sett slike kamuflerte biler før, og gjorde oss oppmerksom på det. Det var tre store SUV-er med tyske skilter. To av dem var i hvert fall Mercedes. Den tredje så litt større ut, og det var litt vanskelig å se hvilket merke det var.

Det er ikke uvanlig at bilprodusenter tester nye modeller i Norge, og spesielt i forbindelse med vinterføre.

- Vanlig å teste i Grong

Motor-Trade AS er Mercedes-Benz-forhandler i Trondheim, og daglig leder Frithjof Anderssen har ikke mulighet til å lette på sløret.

- Dette vet jeg ingenting om. Sånne testkjøringer går over hodet vårt, sier han.

Han forteller at det er kjent at Mercedes-Benz tester sine nye modeller i Midt-Norge, og spesielt oppe i Grong.

- Der har de ei løype de bruker, og dessuten er det dårlige veier der, sier han.

Testbilene ble observert på Ess-stasjonen på Lundamo lørdag kveld.

Får kjørt seg i ekstremværet

Det er trolig at det er GLE-modellen som får et ansiktsløft, ifølge bilnettstedet Motorauthority.com.

Anderssen forteller at testbilene ofte ikke er å se i butikken før om to-tre år. Han synes det er hyggelig at den tyske bilgiganten bruker Norge til å teste bilene sine.

- Jeg kan forstå at folk synes dette er spennende. Jeg er også glad for at de driver med fysisk testing, og ikke bare simulatortesting.

Ekstremværet Cora er ventet å treffe Trøndelag søndag formiddag, og Anderssen tror at testbil-sjåførene får kjørt seg.

- De får virkelig testet vinterføre med kraftige vindkast. La oss håpe de har skikkelige vinterdekk på bilene, sier han.