Åpner hurtigladestasjon for elbil på Røros

Heretter skal du kunne lade elbilen i full fart i Bergstaden.

HURTIGLADING: Torsdag klokken 11.00 er det offisiell åpning av den nye hurtigladestasjonen for elbil i Røros. Stasjonen var imidlertid åpen for lading allerede onsdag da dette bildet ble tatt.  Foto: Geir Tønset

Saken oppdateres.

Torsdag var det offisiell åpning den nye hurtigladestasjonen for elbil ved Rema 1000-butikken i Falunveien i Røros.

- Dette er den aller første hurtigladestasjonen for elbil i Røros, sier Bjørn Flagestad. Han er forretningsutvikler i Røros E-verk, som eier ladestasjonen.

LES OGSÅ: Frykter Trondheim kan miste penger på grunn av elbiler

- Etterspurt av hytteturister

Ifølge Flagestad er det særlig hytteturister fra Trondheim som har etterspurt muligheten for hurtiglading av elbilen sin i Røros.

- Tidligere har det tatt mange timer å lade elbiler i Røros, men med denne hurtigladeren kan du lade mye av batteriet på elbilen i løpet av 20 minutter, sier Flagestad.

LES OGSÅ: Sponser borettslag med 1 million til lading av elbiler

Spesielt design

Hurtigladestasjonen har et spesielt uttrykk, og er designet av Inventas i Trondheim og laget i samarbeid med Røros produkter.

- Stasjonen har et renere uttrykk enn tradisjonelle hurtigladestasjoner. Det er mer lyssetting og vi har skjult alle tekniske installasjoner. Vi håper å kunne eksportere denne typen hurtigladestasjoner også til andre steder, sier Flagestad.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

På forsiden nå