Værnes fortsatt tredje størst i landet

Værnes opplevde i 2017 en liten økning i antall reiste passasjerer på tross av at utlandstrafikken hadde en nedgang. For 2018 ventes det enda flere reisende.

Thomas Wintervold sier de er meget fornøyde med tallene for 2017, ut ifra forutsetningene.  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Trafikktallene kommer frem i den siste rapporten lagt frem av Avinor, som også forteller at Trondheim lufthavn Værnes er tredje størst i Norge på antall reiste passasjerer, etter Bergen og Oslo lufthavner.

Totalt reiste drøyt 4,4 millioner passasjerer til og fra flyplassen på Værnes, som gir en liten økning fra 2016 på 0,2 prosent.

LES OGSÅ: Nedbørsfritt i nærmere to uker

- Vi ligger omtrent på nivå med tallene fra 2016, og det er vi fornøyde med i og med at antall tilbudte flyseter ble redusert med 200 000, forteller lufthavnsjef Thomas Wintervold til Adresseavisen.

Utlandstrafikken ned

Utlandstrafikken på Værnes gikk på tross av en totaløkning i 2017 ned med 6,6 prosent i forhold til i 2016. Totalt reiste drøyt 940 000 passasjerer til og fra Værnes på utlandsrutene. Lufthavnsjefen legger nedgangen på oppgraderingen av rullebanen i vår- og sommermånedene.

- Det er flere årsaker til dette, men det meste skyldes nok at vi reparerte rullebanen i vår og sommer. Da mistet vi en del cruisepassasjerer. I tillegg ble det tatt bort noen ruter, de fleste av dem også utlandsruter.

LES OGSÅ: Kjøper Bjørnevik ut av Royal Garden for 45 millioner kroner

På innlandsrutene ble det en økning på to prosent, som totalt ga snaut 3,5 millioner passasjerer til og fra Værnes i løpet av året. Én av innlandsrutene var i 2016 faktisk den fjerde største flyruten i Europa, nemlig Trondheim-Oslo. På denne ruten nådde man i 2017 en ny milepæl.

- Vi nådde i fjor for første gang over to millioner passasjerer til og fra Trondheim lufthavn på denne ruten. Det vil såklart si at den er en betydelig del av produksjonen på Værnes. Hvordan det stiller seg mot rutene i Europa vet vi dog ennå ikke, forklarer Wintervold.

LES OGSÅ: Jens Stoltenberg blir årets Olsokprofil på historiske Stiklestad

Satser på vekst i 2018

Med vekst i 2017 går de også for økt trafikk det kommende året.

- Vi har budsjettert med en liten økning, men ikke noe betydelig. Vi regner med at utlandsreisene tar seg opp igjen. Det mest spennende blir likevel å se hvilke arealer vi får tilgang til å utvide flyplassen på. Det blir en veldig viktig sak i 2018, både for flyplassen og regionen, avslutter han.

LES OGSÅ: Konkurrent bruker 3Ts slagord i kampanje

Rørvik lufthavn hadde drøyt 35 000 passasjerer til og fra flyplassen i 2017, mens Røros lufthavn hadde drøyt 24 000 passasjerer. Ørland lufthavn endte opp med like over 4000 passasjerer.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

På forsiden nå