OmAdressert:

- Det kan bli en lang tid med borgerlig regjering fremover

Sjefredaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa er gjest i ukas podkast. Han tror de politiske hendelsene de siste ukene kan åpne for et hamskifte i norsk politikk og en lang periode med borgerlig regjering.

Vårt podkast-panel er denne uka opptatt av Arbeiderpartiets krise, samlingen av Trøndelag, regjeringsforhandlingene og strømmen av #metoo-saker som dukker opp. Fra venstre Terje Eidsvåg, Tone Sofie Aglen og Harry Tiller.  

Saken oppdateres.

- Det er mye som tyder på at vi står overfor et hamskifte i norsk politikk. Samfunnet er i endring, og vi kan få en situasjon der vi ender opp med en lang periode med borgerlig regjering. Da oppstår også diskusjonene i Senterpartiet om hvor de hører hjemme. Veien tilbake til Høyre kan være nokså kort for Senterpartiet. I dag må regjeringen støtte seg på Venstre og KrF som begge befinner seg rundt sperregrensen og det er en risikosport. Det kan fort ende med at vi får en klassisk borgerlig regjering som vil vare lenge, sier Moen.

Ap-krise og regjeringsforhandlinger

Krisen i Arbeiderpartiet, de siste dagers meningsmålinger der Ap får en oppslutning på under og rundt 20-tallet, og signalene fra Jeløya om at regjeringsforhandlingene er inne i sluttfasen, er tema John Arne Moen og vårt faste podkast-panel er opptatt av denne uka.

Samtidig kommer det daglig nye #metoo-saker frem i offentligheten. Fenomentet #metoo og måten særlig politiske partier har taklet varslere på er også tema denne uka.

Trøndelag samles

Poltisk redaktør Tone Sofie Aglen og kommentatorene Terje Eidsvåg og Harry Tiller har tatt turen til Hell. Der har trønderske politikere og næringslivstopper møttes på Trøndelagsmøtet for å se på veien videre for et samlet Trøndelag. Det er også tema i vår podkast denne uka.

NRK opplever massiv kritikk fra sine seere som ikke har spesielt sans for omleggingen av distriktsnyhetene. Slikt blir det debatt av, også i «OmAdressert.»

Du finner siste episode av «OmAdressert» via denne lenken, eller ved å klikke på bildet nederst i saken.

Bruker du iTunes, så finner du «OmAdressert» via denne lenken.


 
John Arne Moen, sjefredaktør i Trønder-Avisa, er gjest i denne utgaven av «OmAdressert.» 

John Arne Moen, sjefredaktør i Trønder-Avisa, er gjest i denne utgaven av «OmAdressert.» 

På forsiden nå