OmAdressert:

- Det kan bli en lang tid med borgerlig regjering fremover

Sjefredaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa er gjest i ukas podkast. Han tror de politiske hendelsene de siste ukene kan åpne for et hamskifte i norsk politikk og en lang periode med borgerlig regjering.

Vårt podkast-panel er denne uka opptatt av Arbeiderpartiets krise, samlingen av Trøndelag, regjeringsforhandlingene og strømmen av #metoo-saker som dukker opp. Fra venstre Terje Eidsvåg, Tone Sofie Aglen og Harry Tiller.  

- Det er mye som tyder på at vi står overfor et hamskifte i norsk politikk. Samfunnet er i endring, og vi kan få en situasjon der vi ender opp med en lang periode med borgerlig regjering. Da oppstår også diskusjonene i Senterpartiet om hvor de hører hjemme. Veien tilbake til Høyre kan være nokså kort for Senterpartiet. I dag må regjeringen støtte seg på Venstre og KrF som begge befinner seg rundt sperregrensen og det er en risikosport. Det kan fort ende med at vi får en klassisk borgerlig regjering som vil vare lenge, sier Moen.