To fikk brudd i ryggen etter at bilen fløy 15 meter og landet ute på jordet

Bilen braste gjennom en snøskavl, lettet fra bakken og stanset omlag 30 meter ute på jordet.

Bilen kjørte ut på en rett strekning vest for avkjøringen til Sona på E14. Her fraktes en av de skadde fra bilen.  Foto: Erling Skjervold

Saken oppdateres.

Tirsdag kom meldingen om at en bil med to personer hadde kjørt ut av veien på E14 ved Sona i Stjørdal. Det viser seg at det var tre personer i bilen. Et ektepar i 60-årene satt foran, mens deres sønn satt i baksetet.

Begge de to som satt foran pådro seg brudd i ryggen. Mannen i baksetet kom uskadd fra hendelsen.

- Vi vet ikke hvor alvorlig personskadene er, heller ikke noe om årsak til ulykken, sier politiførstebetjent ved Stjørdal lensmannskontor Annar Sparby.

Les også: To personer anmeldt etter slåssing på fly

Stabil tilstand

Ekteparet ligger nå på St. Olavs hospital med brudd i ryggen. Fra sykehuset blir det fredag opplyst at skadene er moderate og at tilstanden er stabil.

De tre satt i bilen som kjørte ut ved avkjøringen til Sona. Bilen braste gjennom en snøskavl, fløy 15 meter gjennom lufta før den landet og endte opp omlag 30 meter ute på jordet.

- Det er en høydeforskjell på én meter fra veien og ned på jordet. Vi vet ikke hvor høy hastigheten var, men at bilen fløy 15 meter gjennom lufta tyder på at det ikke ble bremset ned, sier Sparby.

Les også: - Ubehagelig når det går i 90 og vi er innesperret

Bilen fikk store skader i fronten etter utforkjøringen.  Foto: Erling Skjervold.

Ingen bremsespor

Det ble ikke funnet bremsespor på stedet. Foreløpig er ikke de som var i bilen avhørt. Bilen vil bli sjekket for å se om det var noe teknisk feil på den.

Det skal ikke ha vært andre kjøretøy i området der ulykken skjedde. Bilen kjørte ut på en rettstrekning rett vest for avkjøringen til Sona. Fører har fått beslaglagt førerkortet og sak er opprettet.

Les også: Så fort må du egentlig kjøre for å bli tatt av fotoboksene

På forsiden nå