Fly sliter med å lande i den kraftige vinden på Værnes

Flere fly som skulle lande på Værnes i kveld, er sendt tilbake eller omdirigert.

Problematisk sidevind: Sterk vind fra sør, på tvers av rullebanen, skaper store problemer for fly som forsøker å lande på Værnes søndag kveld. Flere ankomster er innstilt og mange andre forsinket.  Foto: ERLING SKJERVOLD

Saken oppdateres.

Den kraftige vinden i Trøndelag søndag kveld fører til problemer i flytrafikken på Værnes.

- Et fly fra Bodø har måttet returnere, et annet er blitt omdirigert og det er flere forsinkelser, opplyser fungerende lufthavnsjef ved Trondheim lufthavn Værnes, Thomas Wintervold.

Siden er flere fly innstilt.

Sterkere vind i høyden

- Det er gode forhold på rullebanen og vi tåler normalt ganske mye vind, men vi har et litt underlig vær nå. På bakken er ikke vinden så ille, men fra 200 til 1500 fot kommer det kraftig vind sørfra på tvers av rullebanen. Sidevinden gir vanskelige flyforhold med mye turbulens, og ikke alle flyene har vært i stand til å lande, utdyper han.

Se oversikt over ankomster til Værnes og status her

Må regne med forsinkelser

Ifølge yr.no er det liten kulig i området, og det er meldt at vinden vil fortsette med samme styrke utover kvelden, natta og sannsynligvis også store deler av mandag.

- Vinden kommer i kast, med roligere perioder. Så det er vanskelig å spå hvordan trafikken vil bli påvirket utover kvelden, men folk må nok regne med noen forsinkelser og innstillinger. At fly ikke kan lande påvirker også avgangene, sier Windervold.

- Har du noen råd til de som skal ut og fly i kveld?

- Ikke annet enn at de bør møte opp som vanlig, men følge med på beskjeder fra sitt flyselskap, sier Wintervold.

På forsiden nå