Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Ole Petter Hollingen, bekrefter overfor Adresseavisen at Bjugn helsesenter ble ranet søndag kveld. Rett før klokken 21 kom en person med finlandshette og våpen til helsesenteret.

- Han truet til seg medisiner, opplyser Hollingen, som ikke nå har oversikt over hvor mye raneren fikk med seg av dette.

Bevæpnet politi er på stedet, det lokale politiet har fått assistanse fra Trondheim.

- Hvem ble utsatt for ranet?

- Det var tre ansatte på stedet da raneren kom.

- Slapp raneren unna?

- Det er grunn til å tro det. Men bygget er stort, så helt sikre er vi ikke ennå. Vi gjennomfører nå en etterforskning for å identifisere raneren.

- Ble beboerne truet?

- Det jeg har fått opplyst er at det er de ansatte som har blitt utsatt for dette, ikke beboere. De ansatte tas nå hånd om av kommunen. De er selvsagt preget av det som har skjedd, opplyser Hollingen.

- Hva vet dere om våpnet?

- Svært lite.

- Var det et ordentlig våpen?

- Det har vi lagt til grunn. Vi har ingen grunn til å tro at det ikke var et ekte våpen. Derfor har også politiet bevæpnet seg, sier operasjonslederen.

- Å rane et slikt sted, hvor vanlig er det?

- Det er sjelden. Det er stort sett små mengder medisiner man kan få tak i slike steder. Men er man desperat nok, kan vel slikt skje.

Det var Fosna Folket som først omtalte saken.

- Det har vært et ran her, sier enhetsleder Torkil Østraat til Fosna-Folket søndag kveld.

Bevæpnet politi var da på stedet for å gjennomsøke bygningene på jakt etter gjerningspersonen.

Pågrep mann i 40-årene

Klokka 00.49 meldte politiet at de hadde pågrepet en mann. Beskrivelse av gjerningsmannen og etterforskning førte til at de pågrep en mann i 40-årene.

- Vi bevæpnet oss på grunn av at det var observert en pistol under ranet. Gjerningspersonen ble pågrepet på bopel, sier operasjonsleder Viola Elvrum i Trøndelag politidistrikt.

Ifølge operasjonsleder Elvrum ble den pågrepne løslatt etter avhør.

- Jourhavende jurist så ikke grunnlag for å oppretteholde pågripelsen av vedkommende, sier operasjonsleder Elvrum.