Hun blir foreslått som ny Sp-leder i Trøndelag

Gunn Iversen Stokke foreslås som første leder i Trøndelag Senterparti.

Ny leder: Gunn Iversen Stokke fra Skaun er foreslått som ny leder for Trøndelag Senterparti. 

Saken oppdateres.

Det er valgkomiteen som innstiller på at Stokke nå skal bli leder av Senterpartiets desidert største fylkeslag. Når de gamle fylkeslagene i Nord- og Sør-Trøndelag blir til Trøndelag Senterparti, blir det et fylkeslag med 3000 medlemmer. 20 av dem er ordførere, og nesten like mange er varaordførere, heter det i en pressemelding fra Senterpartiet.

Fylkespolitiker

Gunn Iversen Stokke er fra Skaun, og har i mange år vært en sentral SP-politiker i Sør-Trøndelag. Hun har vært fylkesleder, og har siden 2013 vært fylkesvaraordfører i Sør-Trøndelag.

Ved årsskiftet ble hun hovedutvalgsleder veg i den nye Trøndelag fylkeskommune. Hun sitter også i fylkesutvalget i Trøndelag.

Foran siste stortingsvalg var Stokke aktuell som toppkandidat på Senterpartiets liste for Sør-Trøndelag. Nominasjonskomiteen innstilte nemlig på at Stokke skulle toppe listen, men under nominasjonsmøtet ble det gitt fornyet tillit til stortingsrepresentant Heidi Greni.

LES OGSÅ: 23 politikere skal styre Trøndelag

Februar

I en pressemelding fra Senterpartiet sier valgkomiteens leder Ola Borten Moe at han er glad for å kunne presentere et sterkt lag til å lede Trøndelag Senterparti.

LES OGSÅ: Borten Moe reagerer kraftig på pelsdyravvikling

Stokke får med seg Per Olav Tyldum fra Overhalla som første nestleder. Han er inne i sin andre periode som ordfører i Overhalla. Som andre nestleder foreslås Ole Herman Sveian fra Malvik. Han er i dag varaordfører i Malvik kommune.

Guri Heggem fra Røros og Randi Dille fra Namsos foreslås i tillegg som medlemmer av Senterpartiets arbeidsutvalg.

Valgene skjer under Trøndelag Senterpartis årsmøte på Hell 9. og 10. februar.

LES OGSÅ: Disse to kvinnene får en helt avgjørende rolle for at Ap skal ta tilbake makta

På forsiden nå