Det er valgkomiteen som innstiller på at Stokke nå skal bli leder av Senterpartiets desidert største fylkeslag. Når de gamle fylkeslagene i Nord- og Sør-Trøndelag blir til Trøndelag Senterparti, blir det et fylkeslag med 3000 medlemmer. 20 av dem er ordførere, og nesten like mange er varaordførere, heter det i en pressemelding fra Senterpartiet.

Fylkespolitiker

Gunn Iversen Stokke er fra Skaun, og har i mange år vært en sentral SP-politiker i Sør-Trøndelag. Hun har vært fylkesleder, og har siden 2013 vært fylkesvaraordfører i Sør-Trøndelag.

Ved årsskiftet ble hun hovedutvalgsleder veg i den nye Trøndelag fylkeskommune. Hun sitter også i fylkesutvalget i Trøndelag.

Foran siste stortingsvalg var Stokke aktuell som toppkandidat på Senterpartiets liste for Sør-Trøndelag. Nominasjonskomiteen innstilte nemlig på at Stokke skulle toppe listen, men under nominasjonsmøtet ble det gitt fornyet tillit til stortingsrepresentant Heidi Greni.

Februar

I en pressemelding fra Senterpartiet sier valgkomiteens leder Ola Borten Moe at han er glad for å kunne presentere et sterkt lag til å lede Trøndelag Senterparti.

Stokke får med seg Per Olav Tyldum fra Overhalla som første nestleder. Han er inne i sin andre periode som ordfører i Overhalla. Som andre nestleder foreslås Ole Herman Sveian fra Malvik. Han er i dag varaordfører i Malvik kommune.

Guri Heggem fra Røros og Randi Dille fra Namsos foreslås i tillegg som medlemmer av Senterpartiets arbeidsutvalg.

Valgene skjer under Trøndelag Senterpartis årsmøte på Hell 9. og 10. februar.