- Hun ble ivaretatt så godt som mulig av dem som var i anlegget. Det var helsepersonell på stedet, og så kom ambulansen etter hvert, sier Ida Bøhn, styremedlem i Skogn IL alpint.

Ulykken skjedde lørdag ved Torsbustaden Alpinsenter i Skogn. Det er Helse Midt-Norge som melder at jenta i starten av tenårene fikk alvorlige skader.

Tett krattskog

Hun ble først operert ved Sykehuset Levanger for stabilisering, og så overflyttet til St. Olavs hospital.

Mandag morgen melder St. Olav at skadene fortsatt betegnes som alvorlige, men at tilstanden er stabil.

- Det er trist og veldig trasig at sånt skjer. Vi håper virkelig at det går bra, sier Bøhn.

Jenta var bevisst da hun ble kjørt bort fra bakken.

- Det er et område med tett krattskog ved løypa hvor hun kjørte ut. Vi har en ambulansesjåfør som jobber i bakken, og han var førstemann på stedet, sier Vegar Hynne, leder i Skogn IL alpint.

Hadde høy fart

Ambulansesjåføren kunne med en gang se at skuldra til jenta var ute av ledd.

- I tillegg sa hun at det var vondt å puste, så han sjekket om det var kragebeinsbrudd. Hun hadde også vondt i ribbeina. Ambulansepersonellet som kom til stedet sa seg enig, men i og med at hun hadde høy fart da hun kjørte inn i krattet, ble sykehuset varslet om at det kunne dreie seg om mer.

Etter å ha gått gjennom bakken, satte Hynne opp et plastnett foran skogkrattet.

Holder åpent

- Vi har gått gjennom løypa to-tre ganger, og den plassen hun kjørte ut var ikke en plass vi tenkte kunne være farlig. Det er et område med tett krattskog inn mot løypa som fungerer som et gjerde. Men når man først kjører inn der, skjønner jeg at det er lett å skade seg.

Hynne vurderte å stenge Torsbustaden søndag.

- Hvis det ikke gikk bra med jenta ville vi nok gjort det, men jeg har forstått at hun er stabil. Derfor valgte vi å holde åpent.