- Det var en gammel hanngaupe, den største som er felt i Surnadal, forteller Jon Ola Romundstad, en av 13 jegere som deltok på gaupejakta.

Jegeren som felte dyret ønsker å være anonym. Romundstad forteller at det er minst to familiegrupper, trolig tre i Surnadal. Under kvotejakta som åpnet 1. februar har dette jaktlaget en kvote på to dyr. En ung hanngaupe ble skutt tidlig i jakta, mens den siste ble felt ved Telesbø i Surnadal onsdag.

Det var avisa Driva som først omtalte saken.

Skutt fra post

- Vi regner gauper over 25 kilo for å være store. Snittet er 22-23 kilo, så dette var en gammel revirhann som sikkert var over ti år, sier Romunstad.

Viltkamera fanget opp dyret klokken 08.00 på morgenen og det ble samlet sammen et jaktlag på 13 jegere. Det var i utgangspunktet god sporsnø, men da jegerne startet drivjakta begynte det å snø kraftig.

- Dermed fikk hunden problemer med å følge sporene, men rundt klokken 13.30 passerte gaupa en av postene og ble skutt fra rundt 50 meter.

Romundstad sier at gauper har tatt endel sau i området,  og at det også har gått hardt utover rådyrbestanden. En voksen gaupe tar ett rådyr hver uke.