En tydelig preget Trond Giske beklaget under stiftelsesmøtet i Orkland Ap lørdag at han hadde gjort feil og ikke vært bevisst sin rolle og maktposisjon.

– Jeg er lei meg for hendelser som var upassende og ubehagelige, lei meg for folk som har hatt det vondt, varslere, men også for hvordan det har rammet mine nærmeste, sa Giske.

- Sier unnskyld

– Jeg er lei meg for at jeg ikke har vært bevisst nok min rolle og makt, i sosiale sammenhenger, ansvaret er mitt, jeg har gjort feil og jeg sier unnskyld, sa Giske.

For første gang etter at han gikk av som nestleder , og Arbeiderpartiet konkluderte med at han har brutt partiets etiske retningslinjer mot seksuell trakassering, skal Trond Giske igjen opptre offentlig som politiker. Og når Norges mest omtalte politiker de siste sju ukene gjør comeback, er det med hele Medie-Norge til stede, deriblant Adresseavisen.

Støre om Giske: Har ikke snakket med han på flere uker

Innlede politisk debatt

Onsdag ble det klart at Giske har tatt sete i Stortinget igjen, men han viste seg aldri der. Selv om han før dagens opptreden har vært Trondheim sammen med familien, var han heller ikke på årsmøte til Trondheim Ap som startet i går.

Les alle sakene om Trond Giske her

Tildelt av fylkespartiet

Leder i interimstyret i Orkland Ap, Trude Tevik Gulbrandsen, sa til Adresseavisen onsdag at det har vært en enorm pågang fra media etter at det ble kjent at Giske gjør sitt comeback. Blant annet har VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen, Nettavisen, NRK og TV2 meldt sin ankomst.

Hun forteller at de ba fylkespartiet om å få en innleder til møtet.

- Da fikk vi tildelt Trond. Jonas har sagt at han er velkommen tilbake til partiet, og vi har ingen problemer med det. Han deltok på vårt kickoff-møte i fjor, så jeg vet at han er en glitrende taler, sier Gulbrandsen, som er foreslått som det nye kommunepartiets første leder.

PS. Ettersom de fire kommunene Orkdal, Meldal, Agdenes og Snillfjord blir én storkommune, slår de fire lokallagene til Ap seg sammen til Orkland Ap.

Les også: Trond Giske trekker seg etter Støre-press

Trond Giske holder sin første offentlige opptreden etter at han ble sykmeldt. Foto: Simen Granm