Aktor ber om 15 års forvaring for 27-åringen:

- Drapet var voldsomt og grenseløst

Statsadvokat Per Morten Schjetne mener at 27-åringen som er kjent skyldig for bajonettdrapet på Ler, bør dømmes til 15 års forvaring.

Her er tiltaltes forsvarere, Christian Wiig og Arve Opdahl, på tur inn på åstedet på Ler under befaringen i forrige uke. Tiltalte går bak dem. Aktor Per Morten Schjetne står til høyre i bildet. Han påsto tirsdag 27-åringen dømt til 15 års forvaring.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

Det kom frem under straffutmålingsprosedyren i Frostating lagmannsrett tirsdag, ifølge Trønderbladet. Mandag ble den drapstiltalte 27-åringen kjent skyldig i drapet på Råger Holte av juryen i lagmannsretten.

- Råger Holte kan ha opplevd en sterk dødsangst før han døde. Drapet var voldsomt og grenseløst. Alle drap er grusomme, men dette bringer det til nye høyder. Drapet var brutalt. Det foreligger ingen nødvergesituasjon, sa Schjetne i prosedyren, ifølge lokalavisen.

27-åringen var tiltalt for å ha stukket Holte over 100 ganger med en bajonett, og erkjente drapet innledningsvis i ankesaken. Han hevdet imidlertid nødverge, og nektet derfor straffskyld.

Også i tingretten la statsadvokaten ned påstand om 15 års forvaring med en minstetid på ti år - noe tingretten var enig i.

Lagmannsrettens dom avsies på fredag.

LES OGSÅ: - Skulle jeg bli dømt nå, så har jeg i alle fall vært ærlig

På forsiden nå