Politiet gjennomførte narkotika-aksjon på folkehøgskole

Stor politiaksjon ved Skogn folkehøgskole i Levanger. Fem elever erkjente bruk av hasj og ecstasy.

Fem politipatruljer har aksjonert ved Skogn folkehøyskole tirsdag formiddag.   Foto: adressa.no-tipser

Saken oppdateres.

Tirsdag formiddag var hele fem politipatruljer i virksomhet ved Skogn folkehøgskole.

- Vi kan bekrefte at vi har politipatruljer som er på stedet og gjør undersøkelser, men det er ikke noe dramatisk som skjer. Noe mer vil vi ikke si foreløpig, sa operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt i 11-tiden.

Både skolelokalene og internatet ble gjennomsøkt med narkotikahund.   Foto: adressa.no-tipser

 

Fem elever erkjente narkobruk

Politiet opplyste senere tirsdag formiddag at det var snakk om en større narkotikaaksjon ved skolen.

- Aksjonen ble gjennomført i samarbeid med skoleledelsen og på bakgrunn av flere tips om bruk og besittelse av narkotika blant elever. Fem elever erkjente bruk av narkotika. Vi brukte en narkotikahund, men det ble ikke funnet ulovlige stoffer under aksjonen, forteller operasjonsleder Volden.

Politiet oppretter saker på de fem elevene som er i alderen 18-20 år. De har ifølge politiet erkjent å ha brukt både hasj og ecstasy.

Nulltoleranse

Ifølge rektor Lars Waade ble politiaksjonen godt mottatt av de aller fleste elevene.

- Vi hadde en håndsopprekning etter aksjonen og alle som var tilstede var positive til at dette ble gjennomført. Vi har en nulltoleranse her ved skolen og arbeider aktivt i mot alle former for narkotika. Men vi har cirka 115 elever her og da er det alltid noen få som kan ha rotet seg borti narkotika på en eller annen måte. Derfor samarbeider vi godt med politiet når de ønsker å gjøre slike ransakinger på skolen, sier Waade.

Skogn folkehøgskole har nulltoleranse for narkotika og elevene som har erkjent bruk vil bli utvist, forteller rektor Lars Waade.   Foto: Leif Arne Holme

- Uheldig å bli assosiert med narkotika

Han forteller at alle skolens lokaler og internatet der elevene bor ble gjennomsøkt av en narkotikahund, uten at det ble funnet narkotika. De fem elevene som innrømte å ha brukt hasj og ecstasy vil bli utvist fra skolen.

- Dette er en populær folkehøgskole og vi har nettopp fyllt opp med elever til neste skoleår. Slike saker kan virke uheldig for oss fordi vi blir assosiert med narkotika. Jeg håper folk skjønner at medieomtalen kommer fordi vi jobber aktivt mot narkotika. Hadde ikke vi tatt dette på alvor hadde det ikke blitt en sak, sier rektor Waade.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå