- Det har snødd mye i morgentimene. Jeg hadde problemer selv med å komme meg på jobb, fordi de kommunale veiene ikke var brøytet, forteller Anita Berglund, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen i Midt-Norge.

Alle mannskaper er nå ute for å rydde etter snøværet i natt og i morgentimene. Berglund sier at hovedveiene nå er brøytet og bar.

Hovedveiene er nå brøytet. Foto: Terje Svaan

Var forberedt

- Vi var forberedt på dette været, og er bemannet opp. Vi snakket med alle entreprenører i går, og de har nå alt av brøytemannskaper ute. De startet i tre-fire tida i natt. Nå ser det veldig fint ut på hovedveiene, mens det ser ut til at en del fylkesveier og kommunale veier må vente litt, sier Berglund som følger situasjonen via en rekke web-kamera.

Hun sier at de har hatt en stille og rolig morgen på Vegtrafikksentralen, med få meldinger.

- Det er nok mange som har vært hjemme og sett på OL, sier hun.

Hun ser ingen grunn til å advare mot å kjøre i dag, men ber folk om å gå inn på nettsiden til Vegtrafikksentralen, 175.no, for å sjekke føreforholdene der en er.

- Der kan en legge inn ruta en skal kjøre, sier Berglund.

Boliggater

Vaktleder i Trondheim bydrift, Ståle Bjerken, forteller at alt mannskap er ute søndag morgen for å ta hånd om det store snøfallet.

Etter en natt og morgen med mye snøvær, er det håp om lettere vær utover søndagen. Foto: Terje Svaan

- Det har falt minst 20 centimeter snø og vi jobber for fullt. Det er nå kjørbart på hovedveiene, og vi holder på med boliggater og fortau. Det er meldt at snøen skal gi seg i 10-tida og vi vil fortsette snøryddinga utover dagen, og kanskje utover natten også, forteller Bjerken.

Han sier at det er fin, lett snø, og derfor ikke spesielt utfordrende forhold. Likevel vil det ta litt tid før all snøen er fjernet i boligområdene.

- Forhåpentligvis er det fine forhold til mandag morgen, sier han.

SE BILDENE: Endelig håp om en ny istid

Trønderne våknet opp til en hvit morgen søndag. Dette bildet er fra Granåsen-området. Foto: Terje Svaan

Hjemfart

Ved Vegtrafikksentralen er de forberedt på økt trafikk utover dagen som følge av at vinterferien nå er over.

- Det har jo vært en vinterferie å skrive i historiebøkene om, så folk har holdt ut. I tillegg ble Rørosmartnan avsluttet i går. Så vi regner med at mange skal kjøre hjem i dag, sier Berglund.