Fredag ble det klart at Sp ikke har tillit til Listhaug som justisminister. Nå hviler alt på KrF, som skal avgjøre saken mandag.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er blant de som fredag ikke vil kommentere saken. Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) svarer imidlertid på noen spørsmål:

- Hvorfor trenger regjeringen Sylvi Listhaug som videre justisminister?

- Sylvi Listhaug gjør og har gjort en solid og god jobb som justis-, beredskaps og innvandringsminister, for regjeringen og for landet, skriver Bjørnstad i en melding til Adresseavisen.

- Hva tenker du om at det begynner å nærme seg flertall for mistillit mot henne?

- Det har jeg ingen formening om, skriver Bjørnstad.

Les bakgrunn: Sp med mistillit mot Listhaug, nå hviler alt på KrF

Lill Harriet Sandaune (Frp) Foto: Frank Cadamarteri

- Trenger Listhaug

Lill Harriet Sandaune var inntil nylig stortingsrepresentant for Frp. Hun er nå gruppeleder for Frp i Trøndelag.

- Regjeringen trenger Listhaug fordi hun er tydelig på hvilke avgjørelser som må fattes. Særlig i en så viktig sak som terrorberedskap må myndighetene ha effektive virkemidler som sikrer at man kan beskytte landets innbyggere. Sylvi viser derfor en handlekraft og besluttsomhet som er særdeles viktig i den ministerposten som hun innehar, skriver Sandaune i en støtte-sms fredag ettermiddag.

Hennes partikollega er altså i meget hardt vær, men Sandaune forsvarte også nylig selve innholdet i den kontroversielle Facebook-posten:

- Jeg har ingen vansker med statusoppdateringen. Det er greit å få frem at Ap har stemt som de har gjort. Dette vedtaket kan få konsekvenser senere. Jeg synes Listhaug må få lov til å være så tydelig i en viktig sak, sa Sandaune nylig til Adresseavisen.

Les også: - Uproblematisk

- Sylvi eller ingen

Bystyrerepresentant i Trondheim, Mats Ramo, er klar i sin tale:

- Det er ikke Knut Arild Hareide som bestemmer hvilke statsråder Frp skal ha. Det er naturlig at hele regjeringen går av dersom KrF også støtter mistillitsforslaget. Så får heller Hareide søtte en Ap-ledet regjering. Listhaug er en klar og direkte leder som ikke snakker det elite-språket som mange er vant til å forholde seg til, sier Ramo.

Støtter Listhaug: Bystyrerepresentant Mats Ramo.

Sivert Bjørnstad har tidligere sagt dette om Listhaugs kontroversielle Facebook-utspill:

- Jeg synes ikke det er problematisk. Det er viktigere å diskutere innhold enn retorikk. Debatten om retorikken er en avsporing, sa Bjørnstad.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) sier han ikke kommenterer denne saken i dag. Det vil heller ikke Listhaugs høyre hånd og rådgiver, Espen Teigen.