Klokka 22.30 meldte politiet på Twitter om hærverk og vannlekkasje på Charlottenlund skole. Ifølge brannvesenet på stedet, var en korridor full av vann. Det er også gjort hærverk på skolen.

- Dette er fryktelig trist, sier Marit Magnussen Nordbotn, rektor ved Charlottenlund barneskole.

- Ifølge opplysninger jeg har fått, har gjerningspersonene trolig tatt seg inn via musikkrommet, og agert derfra. På mat- og helserommet er det gjort hærverk, med eggknusing og annet søl. Hele korridoren i M-bygningen var full av vann, etter at en brannslange ble åpnet. Heldigvis ble skadeverket oppdaget såpass raskt at vi har unngått vannskader. Brannvesenet har lenset ut vannet, og det er satt inn en byggtørker for å få tørket opp, forteller rektoren.

- Trolig mindreårige

Charlottenlund barneskole har til sammen 680 elever. Helgens aksjoner mot skolen kommer ikke til å påvirke skolehverdagen for elevene. Både klasserom eller fellesareal er intakt, og elevene kan møte som normalt mandag morgen.

- Når dette først skjer er jeg veldig glad for at vi kan drive skole på normalt vis, og at vi slipper å flytte på elever og stab. Jeg håper at dette ikke er gjort av våre elever, men av noen som har gått forbi og fått en fryktelig dårlig idé, sier rektoren.

Dessverre peker foreløpige undersøkelser på stedet mot at det er mindreårige som står bak ugjerningen.

- Vi har sikret spor, som vi tror kommer til å bidra til oppklaring. Foreløpige spor peker mot at det kan være mindreårige, sier krimvaktleder, Wenche Johnsen søndag.

Saken blir derfor overført til forebyggendegruppa i politiet.

Gjorde åstedsundersøkelser

Politiet opplyste klokka 01.19 natt til søndag, at brannvesenet hadde utført restverdisikring ved skolen. Representanter fra kommunen har vært på stedet og sett på skadene, og politiet har gjort åstedsundersøkelser og vil opprette sak på forholdet.

Videre sperring og vakthold på stedet er det et vaktselskap som står for.