Klokken 8.30 meldte politiet om en trafikkulykke ved Koatunnelen på E6 mellom Verdal og Inderøy. En bil hadde kjørt av veien

Klokken 8.13 meldte politiet om en bil som hadde kjørt i autovernet i nordgående felt ved Grillstadtunnelen. To personer var involvert og de to pådro seg lettere skader.

I Orkdal kolliderte to biler på fylkesvei 710. Her fikk også et vogntog problemer som førte til at veien ble sperret.

Flere ulykker

Det ble også meldt om trafikkulykker på E6 ved Sandmoen, på Byneset, på E6 ved Soknedal og i Stjørdal.

Mandag morgen var også fylkesvei 773 over Steinfjellet mellom Namsskogan og Røyrvik stengt, den ble ikke åpnet igjen før halv tolv.

Fylkesvei 6330 mellom Åfjord og Follafoss ble også stengt.

Mandag morgen meldte politiet at de stoppet trafikken på Røddeveien mellom Melhus og Torgård. Det var svært glatt og ikke kjørbart opplyste politiet på Twitter. En halvtime senere ble veien igjen åpnet.

- Vind og dårlig vær

- Det er vind og dårlig vær som er årsaken til at disse veiene er besluttet stengt, men vi vurderer situasjonen fortløpende. Samtidig er det mye nedbør som fører til både vann og sørpe i veibanen rundt om i distriktet, sa trafikkoperatør Ingvild Stabell Bredland ved Vegtrafikksentralen i Midt-Norge.

Vegtrafikksentralen oppfordret alle trafikanter til å beregne god tid mandag morgen.

-  Folk må ta det pent og rolig i trafikken i dag og de skal vite at entreprenørene jobber på spreng for å holde veiene i farbar stand. Mange steder kan det være overvann og det jobbes med å lede vann fra veibanen og ut i grøftene flere steder, sa Bredland.

Mye regn i gatene i Trondheim søndag kveld. Her fra Øya hvor det hadde blitt store dammer som følge av regnværet. Foto: Håvard Haugseth Jensen