Påsken førte til dårlige tall for flyplassen på Værnes

Med påsken i en tidligere måned enn i fjor, opplevde samtlige flyplasser i Trøndelag nedgang i flytrafikken.

Norwegian flyttet ett av sine fly til Oslo lufthavn, noe som har påvirket trafikktallene til København så langt i år.  Foto: Frank Cadamarteri

Saken oppdateres.

- Dette betyr mindre forretningsreiser, noe som gir færre antall reisende på innland, forteller sjef forretningsutvikler ved Trondheim lufthavn, Ellen Weidemann, i en pressemelding.

LES OGSÅ: SAS-fly måtte sirkle over Værnes

- Vil stabilisere seg

Norwegian flyttet også basen til ett av sine fly fra Værnes til Oslo, i april i fjor. Dette gjorde at det ble 20 prosent færre tilgjengelige seter i mars måned med avgang til København, i motsetning til året før.

- Fra april tror vi riktignok det vil stabilisere seg, da vi igjen vil få økt kapasitet til København, forteller lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn, Marit Helene Stigen, til Adresseavisen.

SAS vil nemlig øke sin kapasitet til den danske hovedstaden fra to til tre avganger daglig.

Marit Helene Stigen, lufthavndirektør på Værnes, tror på en stabilisering i trafikken på flyplassen fra april.  Foto: Frank Cadamarteri

LES OGSÅ: Færre passasjerer på Værnes

God utlandstrafikk

Påsken førte likevel med seg noen gode tall også. Flere valgte utlandet i ferieuken.

- Vi ser en positiv utvikling på utland, med stor vekst på direkterutene til både Gran Canaria, Gdansk, London og Riga, skriver de videre i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Disse vant kontraktene på servering på Værnes

Utlandstrafikken er noe Stigen forteller vil bidra til bedre trafikktall i tiden som kommer.

- Vi går inn i en periode der disse rutene vil gi god trafikk. Å få flere direkteruter til utlandet er også noe vi jobber med, da vi ser at antall seter påvirker hvor mange som reiser. I tillegg vil vi få en del trafikk gjennom cruiseturister som kommer til regionen i månedene som kommer, avslutter hun.

LES OGSÅ: Værnes fortsatt tredje størst i landet

Nedgangen for de trønderske flyplassene:

- Namsos hadde totalt 3239 reisende i mars inkludert transittpassasjerer, noe som er en nedgang på 29,6 prosent mot samme periode i 2017.

- Værnes hadde totalt 353845 reisende i mars inkludert transittpassasjerer, noe som er en nedgang på 8,4 prosent mot samme periode i 2017.

- Rørvik hadde totalt 3166 passasjerer i mars inkludert transittpassasjerer, noe som er en nedgang på 37,3 prosent mot samme periode i 2017.

- Røros hadde totalt 2399 passasjerer i mars inkludert transittpassasjerer, noe som er en nedgang på 3,7 prosent mot samme periode i 2017.

- Ørland mangler tall for mars måned.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå