Bilverksted på Frosta totalskadet i brann

Politiet ba folk holde seg unna brannstedet på grunn av eksplosjonsfare og giftig røyk.

Mekonomen-verkstedet på Skaret i Frosta ble totalskadet i brannen fredag ettermiddag.  Foto: Karl Jørgen Marthinsen

Saken oppdateres.

Mekonomen-verkstedet på Skaret på Frosta er totalskadet i brannen. Sperringen rundt området er nå fjernet, opplyser Adresseavisens fotograf på stedet klokken 20.01 fredag kveld.

Brannen skal ha startet ca. klokken 17.00.

BrannFrosta

 

Et stort område rundt branntomta ble sperret av på grunn av eksplosjonsfaren og den kraftige røykutviklingen. Flere personer som bor i området ble evakuert.

- Personene som har vært evakuert får nå lov til å vende hjem, sier politiets operasjonsleder på stedet, Tonje Våden til Adresseavisen fredag kveld.

Det brenner kraftig i verkstedet.  Foto: Beate Guldahl

Holder åpent i leide lokaler mandag

I en pressemelding skriver styreleder Jan Lutdal i Mekonomen, Frosta Bilverksted AS, at de allerede har fått leie lokaler rett over veien, fra Skaret næringseiendom. Kontoret vil derfor være bemannet som vanlig fra mandag morgen.

- Ingen personskader, men verksted, kontor og butikk er rett og slett borte, skriver Lutdal.

Likevel blir altså ingen ansatte permittert, ifølge styrelederen.

- Vi satser på å være operative på verkstedsiden på en eller annen måte i løpet av mandag 16. april for å hjelpe våre kunder som har vært med oss siden starten for 9 år siden, skriver han i pressemeldingen.

Ingen personskader, men verksted, kontor og butikk er rett og slett borte, skriver styrelder Jan Lutdal ved Mekonomen, Frosta bilverksted AS.  Foto: Karl Jørgen Marthinsen

 

Skjøt i stykker flere gassflasker

- Det gjøres klart for skarpskyttere som skal punktere acetylenflasker, skrev politiet på Twitter, klokken 19.22.

Innsatsleder Våden opplyser at tre gassflasker ble skutt i stykker. Brannvesenet plasserte flaskene slik at de var lette å punktere for skarpskytterne som lå på et tak i nærheten, forteller hun.

Våden sier eier og driver av verkstedet selv påviste hvor gassflaskene var. Brannvesenet vurderte det som trygt å flytte på gassflaskene.

Politiet har sperret av et stort område rundt brannen i et bilverksted på Frosta.  Foto: Karl Jørgen Marthinsen

Skal undersøke ett bygg til

- Brannvesenet driver nå etterslokking på området. Det er fortsatt småbranner og litt røyk på stedet. Det er også et bygg i nærheten som tilhører Levafro, som må undersøkes nærmere, før vi kan konstatere sikkert at det er fullstendig slokket, sier Våden.

Hun sier situasjonen lenge var hektisk og uavklart på grunn av eksplosjonsfaren og spørsmålet om hvilke stoffer som fantes i bygget. Derfor ble det raskt opprettet en sikkerhetssone.

En eller flere personer befant seg i bygget da brannen brøt ut. Den eller de tok seg uskadde ut av bygget.

- Jeg kan bekrefte at brannen startet i verkstedet i forbindelse med arbeid, sier Våden, som ikke vil gå nærmere inn på dette.

Etter det Adresseavisen fikk opplyst fra folk på stedet skal de ha hørt flere kraftige smell fra bilverkstedet. Våden bekrefter at det har vært flere mindre eksplosjoner.


Svært kraftig røykutvikling

Brannen startet like før klokken fem, opplyser et vitne som selv kom kjørende forbi stedet like etterpå. Det skal da ha pågått arbeid inne i verkstedet umiddelbart før brannen, ifølge vitnet.

Tykk svart røyk veltet opp fra brannen og kunne ses blant annet fra Trondheim, Leksvik og Stjørdal.

- Røyken fra brannen merkes over store deler av Frosta, sier Even Kvittem, som selv har hytte ved Vigtil på Frosta. Han kom kjørende og ble stoppet av sperringen ved sikkerhetssonen rundt brannstedet.


Måtte slukke forsiktig

- Bygget er totalt overtent. Brannvesenet jobber med å stoppe spredning, saoperasjonsleder Solfrid Lægdheim ved politiets operasjonssentral i Trøndelag til Adresseavisen like etter klokken sju.

Det var flere gassflasker med acetylengass inne i bygningen. De ble brukt til sveisearbeid. Operasjonslederen sier slukkingsarbeidet derfor må skje forsiktig på grunn av eksplosjonsfaren.

Brannen skal ha startet i en bil inne på verkstedet.  Foto: Karl Jørgen Marthinsen

 

Evakuerer naboer

Lægdheim i politiet sier brannvesenet parallelt med slokkingsarbeidet evakuerer folk som bor i nærheten.

- Jeg vet ikke hvor mange naboer det er snakk om, sier hun.

Politiet har sperret av området rundt brannen på Frostad.  Foto: Karl Jørgen Marthinsen

Operatør Morten Brøndbo ved 110-sentralen i Namsos sier de har sendt ut alt tilgjengelig brannmannskap.

Han vet ikke om det er mange bygninger rundt verkstedet, heller ikke nøyaktig hvor mange som er evakuert.

- Vi har fått evakuert alle som bor innenfor sikkerhetssonen, opplyser Brøndbo.

Brannvesenet vil nå la bygningen brenne ned.

Det er kraftig røykutvikling fra brannen i bilverkstedet.  Foto: adressa.no-tipser

Giftig røyk

Politiet skriver på Twitter at det befinner seg acetylenflasker på verkstedet, og ber folk holde en avstand på minst 300 meter.

- Vi får opplyst at det er svært mye røyk og dårlig sikt på stedet, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim.

- Når det gjelder røyken er det ikke ønskelig å puste inn den. Dersom noen opplever at de får plager, så bør de lukke alle vinduer og holde seg inne, sier Lægdheim.

Det bekrefter også Brøndbo ved 110-sentralen.

- All røyk inneholder giftige gasser, sier han.

Adresseavisen har fått tips om at brannen kan sees fra både Byåsen, Lade, Vikhammer og Leksvik.Klokken 19.14 meldte Politiet meldte at brannen var over kl. 19.14.  Foto: Veronica Søreng

 
På forsiden nå