Polaris media får ikke kjøpe aksjeposten i Trønder-Avisa

Generalforsamlingen i eierselskapet LL Inntrøndelagen greide ikke å bli enig om å selge aksjeposten til Polaris media onsdag kveld.

Saken oppdateres.

Det ble et langt og kronglete møte i LL Inntrøndelagen onsdag kveld. Siste sak på dagsorden for generalforsamlingen var om eierselskapet med røtter i partiet Venstre, skulle selge aksjene sine til Polaris media som blant annet eier Adresseavisen og de fleste lokalavisene i distriktet.

LL Inntrøndelagen er et selskap som har som formål å gi ut avis gjennom sitt eierskap i Trønder-Avisa AS. Inntrøndelagen var en venstreavis fra 1900 til 1940. I dag er selskapet en av tre eiere i Trønder-Avisa.

- Det var lange og tidvis interessante diskusjoner, sier styreleder Mads Braarud i Inntrøndelagen etter at generalforsamlingen er slutt sent onsdag kveld. Ved midnatt var han i ferd med å spise middag.

LES OGSÅ: Medieinvestor kuppet Polaris sitt kjøp av Trønder-Avisa

Medieinvestor hindret salg

Medieinvestor Odd Reidar Øie med bakgrunn som eiendomssjef i Asker og Bærum budstikke er mannen som har gjort aksjesalget vanskelig. Da aksjesalget var til behandling på en ekstraordinær generalforsamling i februar, greide han å hindre aksjesalget. Nå ble det et tilsvarende resultat på onsdagens ordinære generalforsamling.

Polaris har også i dag en mindre aksjepost i Trønder-Avisa, men ønsker å kjøpe seg opp for å få hånd om flertallet av aksjene.

LES OGSÅ : Sjefredaktøren i Trønder-Avisa er bekymret

Beklagelig av hensyn til de ansatte

- Jeg er ikke forbauset, men av hensyn til de ansatte syns jeg det er beklagelig at vi ikke greide å bli enige om salg av aksjene. De hadde fortjent en avklaring av eiersituasjonen, sier styrelederen.

Det som gjorde møtet ekstra kronglete, var at det er uklart om aksjesalget krever 2/3 flertall eller ren enstemmighet etter vedtektene. Møtet tok ikke sjansen på å utfordre vedtektene. Derfor måtte alle stemme for salg dersom det skulle bli noe av.

Generalforsamlingen greide ikke å bli enig om salg av aksjeposten på 38 prosent av aksjene i Trønder-Avisa.

Dette er vedtektene i LL Inntrøndelagen. (ekstern lenke)

Uavklart eiersituasjon

- Jeg syns det er uheldig at eiersituasjonen fortsatt er uavklart, sier styrelederen i LL Inntrøndelagen. Han er overbevist om at salg til Polaris media ville være til det beste for de ansatte og ledelsen i Trønder-Avisa.

- Hva skjer nå?

- Nå er det buisness as usual, sier styreleder Mads Braarud. Med det mener han at Inntrøndelagen beholder aksjeposten sin. Han understreker at dette ikke får noen betydning for samarbeidet med Polaris.

- Vi prøvde å få til en løsning som gjorde at alle eierne av Inntrøndelagen var for salg. Det fikk vi ikke til, sier styrelederen i Inntrøndelagen.

LES OGSÅ: Medietopp overlevde mistillit – kan likevel bli vraket

- Trønder-Avisa er taperen

Konsernsjef Bjørnar Tromsdal i Trønder-Avisa slår, etter generalforsamlingen, fast at det er usikkerhet rundt eiersituasjonen i avisa.

- Uavklart eierskap har bare en taper, og det er Trønder-Avisa, sier han.

- Jeg er ikke overrasket slik dette utviklet seg, men syns ikke dette er stas. Vi er så integrert med Polaris og samarbeider så tett at det er det eneste naturlige at Polaris får kjøpe seg opp.

Tromsdal sier det er uklart hva medieinvestoren med en yrkeskarriere bak seg i Asker og Bærum budstikke vil med sitt eierskap i LL Inntrøndelagen.

- Odd Reidar Øie har ikke skissert noe om hvilke planer han har for drift av Trønder-Avisa, sier Tromsdal.

LES OGSÅ: 2. februar år skrev Adresseavisen at Polaris media kjøper seg opp i Trønder-Avisa.
På forsiden nå