Totalt ble 133 tatt inn i kontrollene i Trøndelag og Møre og Romsdal onsdag. Politiet hadde kontroller på 14 forskjellige steder fra onsdag morgen og frem til midnatt. Det medførte 77 reaksjoner og syv fikk førerkortet beslaglagt på bakgrunn av for høy hastighet.

Les også: Mann mistet førerkortet etter å ha kjørt for fort i Trondheim

- Dette er ikke spesielt mye og bedre enn det vi hadde fryktet med tanke på antall forseelser. Fem fikk førerkortet beslaglagt i kontrollen på fylkesvei 65 i Storås. Der var høyeste hastighet 94 kilometer i timen i 50-sonen og det er slett ikke bra, sier UP-sjef i Midt-Norge, Tor Magne Kalland.

Tor Magne Kalland, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Midt-Norge.

De fem beslagene skjedde i løpet av tre timer ved Storås i Meldal. Ett av beslagene kom som følge av for mange prikker på førerkortet.

Les også: Bildrapssiktet sjåfør får tilbake førerkortet av retten

Flere kontroller

Up-sjefen varsler nå flere kontroller fremover.

- Jevnlige kontroller gjennom året er viktig for oss. Vi skal øke antall fartskontroller i år. Samtidig skal vi holde trykket oppe med tanke på ruskjøring. UP har fokus på hovedveiene, mens vi samarbeider med lokalt politi i sentrumsnære strøk. Vi får en del henvendelser fra folk i tettbebygde strøk om at farten er for høy, for eksempel i tilknytning til skoler og barnehager. Da ser vi om vi kan gjøre en ekstra innsats der, sier Kalland.

Måling tatt i 50-sone på fylkesvei 65 ved Storås i Meldal onsdag.

Les også: Målt til 131 km/t i 80-sonen på Omkjøringsveien

Obs på MC

Storkontrollen som ble gjennomført onsdag, var spesielt viktig med tanke på at folk har en tendens til å øke farten på denne tiden av året.

- Erfaringen tilsier at hastigheten økes når asfalten blir bar. Nå kommer det også en del motorsykler ut på veiene. Derfor er det viktig for oss å ha fokus på problemet, sier Kalland.

Han håper forhåndsvarslingen av storaksjonen onsdag bidro til at bilførere fikk fokus inn på dette og at det igjen førte til at hastigheten ble satt ned.

799 reaksjoner på landsbasis

De norske resultatene fra gårsdagens fartskontroller knyttet opp mot #SpeedMarathon-døgnet viste at 799 personer fikk en reaksjon fra UP. Dette er vesentlig flere enn på et gjennomsnittlig vanlig kontrolldøgn. Tallene på overtredelser i ATK-boksene er ikke tatt med, ei heller ikke resultatene fra politidistriktenes kontroller, melder UP på sine nettsider.

Les også: Målt til 120 km/t på E6 i Levanger