Navarsete har meldt trussel til PST

Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete har fått trusler i forbindelse med SMS-saken.

Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete har fått trusler i forbindelse med SMS-saken.   Foto: Scanpix

Saken oppdateres.

Fortsatt har ingen personer tatt på seg ansvaret for tekstmeldingen med seksuelt innhold som ble sendt til Liv Signe Navarsete fra en hyttetur i 2016. Mange har vært på banen og bedt avsenderen av meldingen om å stå fram.

Til Aftenposten forteller Navarsete at hun har fått enormt mye støtte i saken, men at hun også har fått det hun kaller «ubehagelige meldinger».

LES OGSÅ: Derfor slutter vi ikke å mase om den grisemeldinga i Sp

«Jeg vet hvor du bor»

– Én har jeg sendt til PST. Jeg vil ikke gjengi innholdet, men det var en trakasserende melding som opplevdes truende av typen «jeg vet hvor du bor». Det er jo ikke hyggelig, men som politiker vet man at når man havner i sentrum av store saker, så kan det tikke inn slike meldinger, sier Navarsete til Aftenposten.

LES OGSÅ: Den siste festdeltakeren: – Jeg sverger på at det ikke var meg

 Suspendere

Presset øker på de ti som var til stede på den mye omtalte hytteturen, som den omtalte SMS-en ble sendt i forbindelse med.

Åtte av de ti mennene har tillitsverv i Senterpartiet. Alle ti har den siste tiden åpent benektet å ha sendt tekstmeldingen til Navarsete.

Fredag kveld uttalte tidligere Sp-leder Åslaug Haga til VG at Senterpartiet bør suspendere de mannlige politikerne inntil omstendighetene i saken er avklart.

– Det er tydelig at det finnes en ukultur i Senterpartiet som det må ryddes opp i, sa Haga.

Sp-nestleder Ola Borten Moe er blant de ti hytteturdeltakerne. Han reagerte kraftig på Hagas utspill og mener det vil være kollektiv avstraffelse.

Det samme gjorde gruppeleder for Sp i Trondheim, Marte Løvik. Hun argumenterer med at det er feil å drive kollektiv avstraffelse.

Bør behandles internt

Generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet jobber med å forsøke å komme til bunns i saken.

Flere fylkesledere i partiet sier til NRK at saken bør behandles internt og ikke i mediene.

– Det er feil at dette har tatt av i mediene. Jeg forholder meg til at saken blir behandlet etter de retningslinjene vi har i partiet, sier Gunn Iversen Stokke, fylkesleder i Sp i Trøndelag.

OmAdressert:

- Hvem sendte meldinga fra Sp-hytteturen?

En famøs guttetur til Storlien har skapt bråk denne uka. Vårt faste podkast-team spekulerer på hvem som sendte meldinga.

På forsiden nå