Søndag kveld raste store isblokker ned på veien øst for Vaterholmen i Verdal, og veien ble stengt. Mandag formiddag gikk det et nytt ras, og ifølge Statens vegvesen var det «overhengende fare» for nye ras.

Statens vegvesen bestemte, i samråd med Heimevernet og politiet, å bruke maskingevær for å skyte ned isblokkene som hang over veien.

Klokka 21.10 mandag varslet Vegtrafikksentralen at veien er åpnet igjen, etter at isblokkene er skutt ned.

-  Vi har vurdert muligheten for å komme til med kran og mannskap, for å få løsnet isblokkene, slik at det igjen er trygt å kjøre på vegen. Isblokkene henger i bratt terreng nesten 80 meter over vegbanen. Jobben innebærer for stor risiko, uttalte prosjektleder i Statens vegvesen, Jan Morten Boneng (bildet) i en pressemelding mandag ettermiddag.

Skyter med MG3

Nedskytingen skjedde mandag ettermiddag og kveld. Det ble brukt maskingevær av typen MG3 762. Skytterne stod i nær 90 meters høyde og skjøt mot isblokkene på andre siden av veien.

- Det er ikke hver dag vi benytter denne metoden. Etter en grundig risikovurdering, har vi kommet fram til at dette er det tryggeste, sier Boneng.

Det ble etablert en stor sikkerhetssone i forbindelse med skytingen.

Omkjøring til Sverige har vært via E6 og E14 i perioden fylkesveien har vært stengt.

Her er ismassene som er i ferd med å rase ned på fylkesvei 72. Foto: POLITIET