Jordraset som tirsdag gikk over E6 i Drivdalen i Oppdal gjorde at veien ble stengt i mange timer. Ikke før langt utpå kvelden ble det ene feltet åpnet for trafikk.

Onsdag ettermiddag pågikk fortsatt arbeid på veien, og like før klokken 20.30 ble det meldt at begge felt var åpne for trafikk.

- De har for så vidt ryddet veien for masse, men det har vært litt arbeid med blant annet stikkrennene langs veien, der det har samlet seg masse jord, forklarte trafikkoperatør i Statens vegvesen, Per Morten Trymer, til Adresseavisen onsdag kveld.

Selve veibanen skal ikke ha tatt skade etter raset.

Raset som gikk over E6 gjorde at veien ble stengt i mange timer. Foto: Ludvig Kllingberg

Trafikanter varslet

Det var trafikanter på E6 sør for Drivstua stasjon som meldte om et stort jord- og steinras som stengte E6 tirsdag ettermiddag.

- Melder opplyser om at det er mellom 20 og 30 meter bredt og at massene er 1-2 meter dype, opplyste politiet overfor Adresseavisen.

Raset lå over hele veibanen. Ingen ble tatt i skredet, og det var heller ingen bebyggelse i nærområdet som ble påvirket.

Trafikken ble stanset fra 2-300 meter fra rasstedet, i begge kjøreretninger. Bilister måtte da kjøre riksvei 3 om Østerdalen eller på fylkesvei 27 om Folldal for å komme forbi.

Slik så det ut oppe i fjellsiden der raset kom fra.

Geolog kalt ut

Statens vegvesen sendte tidlig ut entreprenør for å få oversikt over raset, men de fikk beskjed om å ikke gjøre noe med jordmassene før en geolog hadde vært på stedet.

Å få en geolog til Oppdal tok tid, da han ble hentet fra Trondheim. Etter å ha undersøkt både veien og fjellsiden flere ganger, fikk entreprenørene klarsignal til å gå inn i området.

Arbeidet begynte ganske sent på kvelden, og ikke før klokken 22.00 tirsdag kveld ble det ene kjørefeltet åpnet.

Det var like sør for Drivstua stasjon raset gikk over veien.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.