En voksen mann, som var føreren av motorsykkelen som krasjet, ble tatt med til St. Olavs hospital for kontroll.

- Klokken 14.50 fikk vi en melding om at det hadde skjedd en ulykke. I meldingen fremgikk det også at det var en alvorlig ulykke med en ung person involvert. Én person er bekreftet omkommet, forteller operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Stig Roger Olsen.

Pårørende ble varslet utover søndagen, og politiet opplyser at de ikke kommer til å gi ut mer informasjon rundt den avdøde søndag enn at det dreier seg om en ung person.

Tilskueren ble truffet av en motorsykkel og mistet livet, opplyser politiet i Trøndelag om ulykken i Oppdal som ble meldt klokken 14.50 søndag. Føreren av motorsykkelen ble ikke alvorlig skadd. Foto: Aagot Opheim

En annen skadet

Klokken 16.15 opplyste politiet at føreren av motorsykkelen, en voksen mann, ble tatt med til sykehus for kontroll. Vedkommende skal ikke være alvorlig skadd.

Om hendelsesforløpet sier operasjonslederen følgende:

- Den unge personen var tilskuer til trening på banen. En av dem som deltok på treningen, har av en eller annen grunn mistet kontroll, og så har han støtt sammen med personen som var tilskuer, sier Stig Roger Olsen.

Ifølge lokalavisa Opp.no var det flere vitner til ulykken.

En person er bekreftet omkommet etter en ulykke på motocrossbanen i Oppdal. Foto: Katrine S. Naas/Opdalingen

Teknikere sendt

Politiet hadde søndag ettermiddag en patrulje på stedet med en innsatsleder. Det ble også sendt oppover teknikere fra Trøndelag politidistrikt, i tillegg til kompetanse fra Statens vegvesen.

- Vi tenker at deres kompetanse kan belyse hendelsen, selv om dette ikke er en ulykke som har skjedd på vei, sier Olsen.

Politiet opplyste i 16-tiden at nødetatene og teknikere kom til å holde på en god stund utover søndagen på stedet.

Banen skal etter det lokalavisa Opdalingen får opplyst, nylig være oppgradert med hensyn til nye og strengere regler for sikkerhet for både utøvere og publikum.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter