Det var sent lørdag kveld at politiet hadde fått inn meldinger om at 13 fulle personer var på en båt ute i fjorden i Stjørdal. Blant de berusede var også båtføreren. Han skulle senere hoppe i vannet da han skjønte at politiet var på vei for å gjennomføre en kontroll. Det var da Fjellstad hoppet etter.

Tidligere sjømann

Fjellstad var på ved ned til kaia for å legge seg i båten. Han skulle overnatte der. Det var da han gikk over i nabobåten han fikk vite at politiet var koblet inn i forbindelse med at 13 fulle ungdommer var på en båt ute i fjorden.

- Jeg har selv jobbet på sjøen i mange år, og vet at alkohol og sjø ikke er en god kombinasjon. Jeg fikk da være med en båt med en sterk lyskaster ut i fjorden. Vi fikk blendet ungdommene inn mot land igjen, og var i kontakt med politiet hele veien, forteller Fjellstad.

Ungdommene hadde ikke på seg redningsvester, og satt ute på rekka på båten som Fjellstad anslår at var rundt 24 fot lang, det vil si litt over syv meter.

Det var inne i havna at det ble dramatisk, da en av de fulle ungdommene hoppet i vannet.

Lå med hodet ned i vannet

Det var da de var inntil kai igjen, i en bås, at det skulle bli ekstra dramatisk. Da båtføreren på båten med de berusede ungdommene skjønte at politiet var på vei, hoppet han i vannet, i håp om å unndra seg en kontroll.

- Det var en ganske uoversiktlig situasjon, og plutselig hoppet han i vannet. Jeg sto der og tenkte en liten stund om jeg skulle hoppe uti selv. Da jeg så at han lå med hodet ned og ryggen opp, var det bare å komme seg i vannet for å hjelpe, sier Fjellstad.

Selv hadde han på seg redningsvest, og var i så måte trygg. Han fikk etter hvert den berusede mannen opp på land igjen.

- Man må bare tenke på å berge liv. Da han gikk under måtte jeg hoppe. Men det var ikke lett å få han opp.

Ambulansepersonell tok seg da av mannen som prøvde å unndra seg kontroll. Han skal ikke ha vært bevisstløs på det tidspunktet, men virket ifølge Fjellstad å være ganske utmattet.

Da politiet kom, satte han seg kraftig til motverge og slo og sparket. Han blir anmeldt for vold mot politiet og for å ha ført båt i beruset tilstand.

Mannen som ble pågrepet var vanskelig å ha med å gjøre. Gunnar Fjellstad bisto patruljene.

- Kunne gått mye verre

At Fjellstad og de andre som deltok i aksjonen såpass tidlig var tilstede har vært avgjørende.

- Man må forstå at det ikke går an å være så full når man er på sjøen. Det kunne gått mye verre. Dette er en meget stygg sak, men det hadde heldigvis et lykkelig utfall. Det er viktig at folk forstår alvoret i det å bruke redningsvest i båt, avslutter han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter