Veien er åpen etter skred i Snillfjord

Vegsentralen melder at veien er åpen igjen for trafikk etter skredet fredag kveld.

Geotekniker Eivind Juvik ved rasstedet da han var på befaring lørdag ettermiddag.   Foto: mariann dybdahl

Saken oppdateres.

Det gjenstår nå bare sikring og skilting ved veien før arbeidet på veien er ferdig. Det kan ta noen timer, men hvis noen må forbi så får vi ordnet det. Veien ble ryddet i lørdag kveld, sier byggeleder i Statens Vegvesen Jostein Karlsen.

Klokken 17.09 meldte Vegstrafikkesntralen Midt at veien er åpen for trafikk etter jordraset.

Biler kan kjøre forbi

- Hva skjer med området over- og nedenfor veien, og badestranda?

- Vi skal fli opp på sandstranda ved Storvika og ordne opp etter raset. Vi skal ha møte med grunneier for å avklare hva vi gjør på nedsiden. Vi skal også sikre mer på oversiden ved å legge opp en steinvoll, og få skal få ut vannet som kan ha vært en medvirkende årsak til raset, sier Karlsen.

Entreprenør har jobbet gjennom helgen med å rydde og bygge opp fylkesvei 6434 etter skredet som gikk over veien fredag kveld.

Søndag formiddag klokken tolv var geolog på stedet for å vurdere forholdene. Konklusjonen var at fylkesveien fortsatt ikke kunne åpnes.

- Det blir en ny vurdering klokken 18.00, sier operatør Runar Kvalshaug ved Vegtrafikksentralen.

Vegsentralen Midt meldte søndag at fylkesvei 6434 Storvika på strekningen Hafsmo-Slørdal i Snillfjord kommune antas å åpne kl. 17.00, det kan imidlertid ta noe lenger for alt er klart.

Kan skyldes massedeponi

Politiet fikk melding om det 50 meter brede og 300 meter lange jordskredet et kvarter før midnatt fredag kveld. Meldingen gikk ut på at skredet hadde gått over fylkesveien, som tidligere hadde nummer 305, men nå heter fylkesvei 6434.

Geotekniker Eivind Juvik i Statens vegvesen opplyste lørdag til Adresseavisen at skredet sannsynligvis er utløst av overbelastning og fordi løsmassedeponiet er anlagt for høyt og bratt. Deponiet stammer fra arbeidert med ny fylkesvei 714.

- Det har skjedd et brudd i fyllmassen i deponiet. Denne har så tatt med seg leire, myr, torv og morenemasser fra grunnen, sa Juvik.

Skredet førte til halvannen meter av veibanen raste ut. Dette må derfor bygges opp og sikres før veien kan åpnes.

300 personer ble veiløse

Ingen kom til skade i skredet fredag kveld, bebyggelse fikk heller ikke skade, men tre personer som oppholdt seg på hytter i nærheten ble evakuert ifølge politiet.

På vestsiden av skredet skal det ikke være muligheter for å komme seg ut på andre måter enn å bruke veien skredet har gått over. Det fører til at flere ikke har noen annen vei ut enn med båt.

- Det er mange hytter og noen campingplasser innover der, i tillegg til at det er rundt 50 fastboende, sa ordfører i Snillfjord, John Lernes, til Adresseavisen lørdag. Da satte kommunen krisestab for å håndtere situasjonen.

En gårdbruker som Adresseavisen snakket med, anslo at det er cirka 300 personer som ble veiløse etter raset.


Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå