Gigafly lander på Værnes i kveld

Stordag for flyspotterne på Værnes.

Om ikke akkurat dette flyet fra National Airlines, så kommer et lignende til Værnes tirsdag kveld.  Foto: Pressefoto fra National Airlines

Saken oppdateres.

OPPDATERT: Ifølge flightradar ser det ut til at flyet lander tidligere enn annonsert. Vi ser at den klokka 17.30 er veldig nær Værnes.

Ifølge flightradar Klokken 18.30 tirsdag kveld skjer noe som sjeldent skjer på Værnes. Da kommer nemlig National Airlines med en Boeing B747-400-fraktmaskin. Ifølge envaspotter kommer flyet fra US Marines sin base i Cherry Point i North Carolina, og skal være på Værnes til klokka 22.00. Da tar det av mot Chicago.

SE OG LES: Tre av de nye jagerflyene landet på Ørlandet

Eneste sjansen i år

Ifølge Henrik Myhr, flyentusiast fra Stjørdal, er flyet som kommer gjort om fra passasjerfly til fraktfly. Han gleder seg til det som skal skje i ettermiddag.

- Dette er den eneste sjansen man får se et slikt fly på Værnes i år, og jeg er sikker på det blir mange folk som tar turen for å se det, sier han.

Tidligere år har det vært lignende fly innom Værnes blant annet for å frakte cruisepassasjerer. Men i år skjer ikke det, og derfor er dette en engangsopplevelse i år.

LES OGSÅ: Disse spektakulære flyene landet i 2015 på Værnes

Biler med fly

I 2015 - i forbindelse med VM i Rallycross på Hell - var det også stor oppstandelse blant spotterne. Da kom nærmere 20 Supercars-biler med Boeing 747-400, deriblant Petter Solbergs Citröen.

På forsiden nå