Innrømmer angrep på elg:

- Jeg blir regelrett syk av å se på det selv

En mann fra Ørland innrømmer å stå bak rystende angrep på elg.

En mann fra Ørland er dømt for å stå bak angrep på elg.

Saken oppdateres.

Fosna-Folket har snakket med en mann fra Ørland, som innrømmer at det er han som slår elgen.

- Jeg synes selv at det er en fæl video. Jeg synes det er sørgelig at jeg ikke klarte å slå den i hjel med en gang, sier mannen til avisa.

Mannen forteller at han ikke var klar over at hendelsen ble filmet.

- Jeg er litt usikker på hva som foregikk. Jeg hadde drukket en del. Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig fikk jeg opplyst at det lå en skadet elg i veikanten eller i åkeren. Jeg fikk høre at den plagdes. Jeg tenkte at den ikke kunne plages videre, sier mannen til Fosna-Folket.

Han avviser at målet var å plage dyret.

- Alle med litt forstand forstår vel at når jeg slår et dyr med en fem kilo tung jekk, så er det for å ta livet av det. Dersom jeg skulle ha plaget det, så hadde jeg heller slått over ryggen. Dessverre klarte jeg ikke å slå den i hjel, sier fosningen.

«Du må dryle til»

Adresseavisen skrev fredag om Snapchat-videoen som nå sirkulerer på Fosen. Denne viser en mann som går løs på en skadd elgokse med en gjenstand i Ørland. En person i nærheten oppfordrer mannen til å «dryle til» og det er rå latter mens slagene mot elgens hode faller. Videoen varer i rundt 30 sekunder.

- Vi kjenner igjen de som snakker og slår. I tillegg har vi hørt at det er en tredje person involvert, uttalte etterforskningsleder Roy Inge Aas ved Fosen lensmannsdistrikt til Adresseavisen mandag formiddag.

LES MER: Politiet har tre mistenkte etter elgangrep

Dyreplageri

Mannen som har innrømmet slagene mot elgen forteller at angrepet skjedde natt til tirsdag, og at han meldte seg selv til politiet på mandag, seks dager senere. Knut Gøran Rødsjø, som jobber i viltnemnda i Ørland og Bjugn, har fortalt til Adresseavisen at han avlivet elgen rundt klokka 22.30 på onsdag. Det betyr at elgen har gått alvorlig skadet i nesten ett døgn.

- Dette er dyreplageri, helt uakseptabelt og bør bli en politisak. Det virker som dette er underholdning for personene på videoen, uttalte Rødsjø til Adresseavisen.

Politiet opplyser mandag at de vil avhøre de involverte personene så fort det lar seg gjøre.

På forsiden nå