Vinking utløste redningsaksjon

Politiet har avsluttet leteaksjonen etter tre personer i Vassfjellet da det viste seg at de bare hadde prøvd å få kontakt med en fjerdemann.

Saken oppdateres.

Politiet meldte på Twitter kl. 23.07 tirsdag at de hadde startet opp en redningsaksjon ved Vassfjellet etter at en turgåer meldte at han hadde sett og hørt tre personer som vinket med armene og ropte om hjelp.

Det ble sendt ut helikopter som etterhvert fikk kontakt med de tre personene. Det viste seg at de hadde vinket for å få kontakt med en fjerdemann i følget, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo i politiet i Trøndelag.

- Vi fikk ut luftambulansen for å lokalisere vedkommende som meldte om vinkingen. Da vi fant han og fikk pekt ut retningen på de tre personene, viste det seg at de aldri hadde vært i en nødsituasjon. De forklarte at de forsøkte å få kontakt med en fjerdemann, sier Kimo.

De var en del av en skoleklasse på tur.

På forsiden nå