Det var Fylkesmannen i Trøndelag som ga fellingstillatelse, etter at Statens naturoppsyn (SNO) i flere døgn hadde forsøkt å få bjørnen ut av det inngjerdede området.

Fellingsleder hos SNO i Midt-Norge, Even Bjørnes, sier at bjørnen ble felt klokken 23.40 sent lørdag kveld.

- Vi lette med hund i bånd, og til slutt fant vi den i et tett skogsområde. Vi slapp på hunden som fikk los, og da gikk bjørnen rolig og forsiktig til den kom til en plass hvor det var postert, sier Bjørnes.

Funnet sauekadaver

Fylkesmannen i Trøndelag opplyser på sine hjemmesider at det torsdag ble funnet et sauekadaver innenfor et rovdyravvisende gjerde hos en sauebonde i Lierne.

Statens naturoppsyn (SNO) fikk i oppgave å jage bjørnen ut av området. Etter å ha forsøkt i to døgn uten å lykkes, ble det lørdag tatt en beslutning om å gjøre et siste forsøk på å jage den ut. Fylkesmannen opplyser at det også ble gitt tillatelse til å felle bjørnen som en siste utvei,

Da var det funnet seks sauekadaver på innsiden av gjerdet, som var drept av bjørn.

- Umulig oppgave

Klima- og miljødirektør Bjørnar Wiseth hos Fylkesmannen sier til Adresseavisen at det har vært mannskap med hunder som har forsøkt å få bjørnen ut av det inngjerdede området, men at det ble en umulig oppgave.

- Strømmen på gjerdet ble avslått, men bjørnen har nok fått støt flere ganger, slik at den skydde gjerdet, sier han.

Even Bjørnes hos SNO sier at de forsøkte i tre døgn å få den ut, men at de ikke fikk bjørnen inn til gjerdet.

- Han hadde sikkert fått strøm, og da er det nesten umulig å få ut dyr som har kommet seg inn i en innhegning. Strømmen virker også mye bedre på bjørnen, enn den gjør på klovdyr, sier Bjørnes.

Han sier at bjørnen blir sendt til lokalmatprodusenten Li-snadder i Lierne, som overtar kjøttet. Ifølge Fylkesmannen var det en rundt 100 kilo tung binne som ble felt.

Flere tillatelser

Det er gitt flere fellingstillatelser i Trøndelag de siste dagene, etter at det er funnet sauer som er dokumentert tatt av bjørn, ifølge Fylkesmannen.

Siden fredag er også det gitt fellingstillatelser i Meråker, Indre Fosen og Holtålen.

På Fosen ble det innvilget fellingstillatelse sent fredag kveld, skriver Fosna-Folket. Det er de siste dagene funnet flere sauekadaver, senest på lørdag i Skaugdalen i Indre Fosen.

- Det er et område oppe i lia som er inngjerdet med sau inni. Her har bjørnen vært inne i inngjerdingen og drept én sau, sier rovviltkontakt i Statens Naturoppsyn, Leif Arne Jåma, ifølge avisen.