- Bekreftet brann i terrassehusene i Stjørdal, meldte politiet på Twitter klokken 12.53. Det ble deretter iverksatt evakuering av beboere.

Litt over én time senere kunne Øystein Nyberg, politiets innsatsleder, opplyse at brannvesenet hadde kontroll.

Det er kraftig røyk på stedet. Foto: Frank Cadamarteri

- Nå har vi undersøkt de aktuelle oppgangene og ikke funnet mennesker. Alt tyder på at det verken er skadde eller omkomne. Brannen er også under kontroll. Brannvesenet tar nå av blekk på verandaen for å sjekke om det er spredning, sier Øystein Nyberg, politiets innsatsleder på stedet.

Flere leiligheter skadd

Han opplyser at politiet ikke full oversikt over hvor mange som ble evakuert som følge av brannen - mange av beboerne tok nemlig seg til stedet da de hørte at det brant i terrassehuset.

- Blir mange husløse som følge av brannen?

- Kriseteamet er koblet opp mot oss i politiet og vi jobber med å få oversikt over dette, sier Nyberg, og opplyser at det er flere leiligheter som har fått skader i de aktuelle oppgangene som er rammet.

- Ved dere hvorfor brannen startet?

- Det har vi ikke svar på foreløpig. Dette skal etterforskes.

Så røyken på lang avstand

Røyken fra brannen kunne sees over store deler av Stjørdal da det sto på som verst. Vitner i nærheten fortalte også om mye svart røyk og åpne flammer.

Det rykket ut fire brannbiler til stedet. I tillegg ankom ambulanser og legevakt-bil. Luftambulansen landet på stedet klokken 13.20.

Luftambulansen har fløyet inn ekstra lege til Stjørdal. Foto: Christine Schefte

Usikkert hvor brannen startet

Brannvesenet forsøkte å komme seg inn i leilighetene nærmest brannstedet fra flere sider.

- Nå er det litt usikkert hvor brannen har startet. Røykdykkere fra brannvesenet har forsøkt å komme seg inn i leilighetene der det brenner, men det har vært for mye flammer. De forsøker nå å komme seg inn fra en annen kant av bygget, sa operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo klokken 13.40.

Klokken 13.52 meldte politiet at brannvesenet hadde gjennomsøkt alle aktuelle leiligheter i bygget.

Ivaretar evakuerte

- Ingen mennesker er funnet inne i bygget. Fortsatt mye røyk, men ingen flammer. Brannvesenet sjekker nå eventuell spredning. Det er fremdeles usikkert hva som er årsak til brannen. Det er heller ikke avklart hvor den har startet, skriver politiet på Twitter.

Stjørdal kommune er engasjert for å ivareta de evakuerte.

Terrassehusene består av tre blokker. Det er i alt 110 leiligheter i blokkene. Terrassehusene ble bygget i perioden 1969 – 1972 i regi av Ungdommens Egen Heim.