Mann skutt i beinet av politiet etter sjokkbrekk i Levanger - angrep to personer med kniv

En gullsmed i Levanger ble natt til fredag utsatt for et sjokkbrekk der en bil ble brukt for å knuse rutene til forretningen. Etterpå måtte politiet skyte en mann i beinet da han angrep to personer med kniv. En mann er alvorlig skadd.

En mann ble skutt i beinet i en politiaksjon i Skogn fredag morgen. To andre ble skadet etter å ha blitt stukket med kniv av mannen politiet avfyrte skudd i beinet på.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

En mann ble fredag morgen skutt i beinet av politiet i Trøndelag da han angrep to personer med kniv. Hendelsen skjedde da politiet etterforsket sjokkbrekket hos en gullsmed i Levanger klokka 03.30 tidligere på natten.

To personer er sendt til sykehus med knivskader, opplyser politiet. I alt er tre personer sendt til sykehus.

Klokken 09.30 opplyser Helse Nord-Trøndelag at det i hvert fall for én av personene skal dreie seg om alvorlige skader. Mannen skal være i 20-årene, og han har blitt overført til St. Olavs hospital i Trondheim.

Den andre som fikk knivskader er også en mann i 20-årene. Skadene blir betegnet som lette, og vedkommende er innlagt til observasjon ved sykehuset i Levanger.

Nabo forteller: - Jeg så en blodig mann bli lagt på verandaen

Mannen som ble skutt i beinet har moderate skader, og er innlagt til operativ behandling ved sykehuset i Levanger. Også han skal være i 20-årene.

Skjøt mann i beinet

– I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket i Levanger sendte vi en patrulje til en adresse i Skogn. Mens politiet er der, blir to personer angrepet med kniv av en tredjeperson. Politiet trekker da våpen og skyter denne personen i beinet, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Motivet for at personen angrep de to andre, er foreløpig ikke kjent.

- Så er spørsmålet: har disse personene noen tilknytning til gullsmedbrekket? Det er foreløpig uklart, sier Kimo.

Trøndelag politidistrikt skriver også i en pressemelding fredag morgen, at det er for tidlig å si om de to hendelsene i Levanger og Skogn har en sammenheng. Derfor er heller ingen pågrepet i forbindelse med ranet hos gullsmeden i Levanger, opplyser politiet i en ny pressemelding. De har gjort undersøkelser på flere adresser i området, opplyser de.

- Forsøkte personen å angripe politiet?

- Nei, det var de to andre personene som ble angrepet, sier Kimo.

Saken er nå overført til Spesialenheten for politisaker.

Brukte bil som rambukk

Det var like etter klokken 03.30 at politiet meldte om tyveriet.

- Det tyder på at at det har vært et grovt tyveri hos gullsmeden, og det har da blitt brukt en bil for å kjøre i stykker ruta. Vi har ikke mottatt noen alarm, forteller operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Arnt Harald Aaslund.

Det var en forbipasserende som observerte bilen. Da sto den med motoren på, og førerdøren var åpen.

- Vi har vært i kontakt med bileier, som hevder at bilen må ha blitt stjålet i løpet av natta. Bilen ble tatt ifra et område ganske langt sør for Levanger, fortsetter Aaslund.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


- Vekket av politiet

Adresseavisen har vært i kontakt med eier av bilen som skal ha blitt stjålet omlag 15 kilometer sør for Levanger sentrum. Han ønsker ikke å si så mye om saken.

- Jeg har forklart meg til politiet og ønsker ikke å si så mye mer. Politiet vekket meg i natt og jeg har ingen deltagelse i denne saken bortsett fra at bilen min ble tatt, sier mannen.

Bilen ble ikke brukt til å komme seg unna stedet igjen, da den fortsatt står igjen i forretningen.

- Vi har så langt ingen observasjoner på eventuelle gjerningspersoner, men jobber med å snakke med eventuelle vitner, sier Aaslund.

Om noen har gjort observasjoner på unormale ting, ønsker politiet at det tas kontakt med dem.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter.

Bilen som ble brukt som rambukk var stjålet. 
        
            (Foto: Leif Arne Holme)

Bilen som ble brukt som rambukk var stjålet.  Foto: Leif Arne Holme

Politiet har krimteknikere på stedet. 

Politiet har krimteknikere på stedet. 

På forsiden nå