Ann-Margot oppdaget at det kom røyk fra siloen

Trolig har tørt gress tatt fyr i siloen på Skogn.

Brannvesenet har rykket ut til Skogn i Levanger. Det er røykutvikling i en silo.   Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Mandag morgen brøt det ut brann i Kirkegata i Levanger sentrum. Klokken 11.05 tvitrer politiet i Trøndelag om en mulig ny brann i kommunen - denne gang på Skogn i Levanger.

«Nødetatene er på vei til mulig brann i fjøs på Skogn», het det i meldingen.

- Brann i tårnsilo

Like før klokken 11.15 opplyser operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth ved politidistriktet at første enhet er på plass ved gården på Skogn.

- Det ryker fra en stålsilo i nærheten av fjøset. Det er ikke kraftig røykutvikling, har vi fått beskjed om.

Røyk stiger fra siloen på Skogn.  Foto: Leif Arne Holme

 

Adresseavisens reporter på stedet opplyser at brannvesenet klokken 11.25 driver med slukking inne i siloen på gården Mellom-Eggen. 20 minutter senere har Ole Tuset, politiets innsatsleder på stedet, følgende oppdatering:

- Det gikk en fullalarm til brannvesenet som gikk ut på at det var brann i gårdsbygningen. Da nødetatene kom fram, viste det seg at det var brann i en tårnsilo. Der er det røykutvikling og brannvesenet holder på med slukningsarbeid, sier Tuset, og legger til:

- Det er et rør som fører fra siloen og inn til driftsbygningen. Derfor har det også kommet en del røyk inn dit. Brannvesenet sjekker nå derfor nøye om det har vært noen spredning til driftsbygningen via denne fôrsentralen.

- Eksepsjonelt tørt

Det er Ann-Margot Nørholm som driver gården. Hun opplyser til Adresseavisen at hun ble klar over røykutviklingen da brannalarmen gikk.

- Det er først og fremst brannvesenet som har oversikt, men det kan se ut som om det har oppstått en liten brann nede i siloen i forbindelse med at vi har lagt inn gras. Graset er eksepsjonelt tørt i år, så det er mest sannsynlig dét som har skjedd - en litt alvorlig varmgang, sier hun til Adresseavisen.

Ann-Margot Nørholm driver gården på Skogn.  Foto: Leif Arne Holmen

- Veldig dramatisk

Nørholm, som overtok gårdsbruket fra sin far Gunnar Myhr 1. januar i år, forteller at de har et moderne brannvarslingsanlegg, og at dette indikerte at det brant i fjøset. Det gjorde det imidlertid ikke. Det var røyken fra siloen som hadde kommet inn i bygningen.

- Når alarmen gikk løp jeg rundt, og så da at det kom røyk fra siloen. Jeg og brannvesenet evakuerte dyrene.

Klokken 11.05 tvitret politiet i Trøndelag om brannen på Skogn.  Foto: Leif Arne Holme

 

Nørholm har 65 melkekyr samt kalver - totalt over 100 dyr. Disse fikk hun ut ganske raskt.

- Det oppleves som veldig dramatisk og jeg tenkte først og fremst på dyra, sier hun til Adresseavisen.

Operasjonsleder Helgesen Riseth forteller at brannen trolig har oppstått under noe arbeid med siloen.

- Det har ført til varmgang i overgangen mellom silo og driftsbygning. Brannvesenet fikk raskt kontroll og har forlatt stedet, sier han.

På forsiden nå