Mandag morgen brøt det ut en dramatisk brann i Levanger sentrum. Store ressurser ble brukt i slukningen.

«Brannvesenet melder at beboere i nummer 51 og 57 kan flytte tilbake i leilighetene sine. Brannfolkene har kontroll på brannen og driver etterslokking i nummer 53 og 55», melder politiet på Twitter klokken 11.39.

Politikvinne evakuerte

- Kommunen har oppfølging med de andre berørte etter brannen, sier operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth i Trøndelag politidistrikt.

- Det gjenomfløres avhør av vitner og de som var på stedet, forteller han videre.

En av de første som oppdaget brannen var en kvinnelig politibetjent som var på vei hjem etter nattevakt. Hun bidro med å evakuere beboere i en tidlig fase.

- Vi har ikke konkludert med årsak ennå, men brannen vil bli etterforsket, sier Helgesen Riseth.

Ble evakuert

Beboere i Kirkegata 51, 53, 55 og 57 ble evakuert etter at det brant i Kirkegata nummer 53 og 55 mandag morgen. De berørte har samlingssted på hotell Backlund i Levanger.

- Her har det brent godt. Vi har ikke kunnskap om at noen er kommet til skade, men mener at alle har kommet seg ut. Vi har ikke nøyaktig oversikt over hvor mange leiligheter det er her, men det har vi folk som jobber med. Når det gjelder brannbilde og årsak, så holder vi på med slokking i øvre deler av bygget. Brannårsak er uviss, men dette vil jo utløse etterforskning. Slokningsarbeidet har prioritet nå, mens kommunen vil ha dialog opp mot de berørte, sa politiets innsatsleder på stedet, Ole Tuset tidligere mandag formiddag.

Tror de vet hvor brannen startet

Ifølge NTB forklarte i alt 25 beboere samt flere brannmenn seg for politiet i løpet av mandag.

- Vi er ikke helt sikre, men vi tror arnestedet kan være i Kirkegata 53, i andre etasje. Vi har begynt å få et godt bilde av hva som har skjedd, sier etterforskningsleder Tor Klevmo i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa mandag kveld.

Omfattende skader

Innsatsleder Morten Hustad i brannvesenet sier at det er vanskelig å si noe om skadeomfanget av brannen, men at det er snakk om omfattende skader.

- Nå driver vi med riving oppe på kvisten for å komme til. Det er ikke lenger snakk om spredningsfare, sa Hustad.

Huset det brenner i skal være et trehus fra 1897.

Politiet meldte om brannen klokken like etter halv åtte.

- Første politipatrulje melder om full overtenning i leiligheten, som ligger i tett trehusbebyggelse.

Brannvesenet har gått igjennom leilighetene med røykdykkere, og det skal ikke være folk inne. Foto: Leif Arne Holme

Klokken 08.07 meldte politiet at det brant i taket på et av husene og at det var fare for spredning til nabohus.

Ingen personer inne

- Brannvesenet har gått igjennom bygningen med røykdykkere, og det skal ikke være noen personer igjen i leilighetene, skrev politiet på Twitter.

Brannvesenet meldte om mye røyk i sentrum av Levanger:

- De ber om at folk holder dører og vinduer stengt, skrevpolitiet på Twitter.

Klokken 09.05 meldte politiet at brannvesenet jobbet på taket av nummer 53 og 55. Det skulle ikke være fare for spredning til nummer 51 og 57.

Har registrert 25 personer

- Kommunen bistår nå for å skaffe forpleining og overnatting. Det er til nå 25 personer som er registrert av politiet, men foreløpig uvisst hvor mange som trenger bistand. Noen beboere er reist på ferie, andre har dratt på arbeid, meldte politiet på Twitter klokken 09.13.

Gate sperret for trafikk

Kirkegata ble sperret for trafikk fra Shell til parken. Foreløpig går det trafikk Går trafikk i Sjøgata og Håkon den Godes gate. Politiet frarådet folk å kjøre i sentrum nå om de absolutt ikke måtte.