Savnet mann i Røros funnet

Søndag ettermiddag i 18-tiden meldte politiet på Twitter at den savnede mannen i Femundsmarka i Røros er funnet. Han har vært savnet siden lørdag ettermiddag.

Seaking-helikopteret på tur fra Langen gjestegård og inn i leteområdet.  Foto: Ole Jørgen Kjellmark

Saken oppdateres.

Mannen skal være i god behold, melder politiet i Trøndelag på twitter. Det var Norske Redningshunder som har funnet den savnede 70-åringen.

- Den umiddelbare responsen vi har fått er at han var i god behold og god form da Norske Redningshunder fant han ute i terrenget, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Øystein Sagen.

Han blir nå fraktet med helikopter til nærmeste helsepersonell som skal vurdere om mannen må fraktes til Røros sykehus eller kan gjenforenes med turkameraten.

Omfattende leteaksjon

Sea King-helikopteret gjorde sitt første søk uten resultat tidligere søndag. Letemannskap ble samlet på Langen Gjestegård og skal der få orientering og legge en plan for søket.

- Vi har fått mye mannskap, 12 redningshunder og to hundepatruljer fra politiet og 14 personer fra Røde Kors som nå er i området. Vi får også hjelp fra redningsskøyta på Femunden til å frakte mannskap inn til leteområdet, sier operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Klokken 17.55 meldte politiet på twitter at den savnede mannen ble funnet i god behold.

Mannen ble sist sett her i området Muggsjølia/Nedre Muggsjøen lørdag ettermiddag.   Foto: Ole Jørgen Kjellmark

Sett ved Muggsjølia

Mannen ble ifølge politiet sist sett lørdag ettermiddag ved Muggsjølia/Nedre Muggsjøen, og var her de i første omgang iverksatte søk på bakken, mens helikopteret søkte fra lufta.

Mannen er ifølge politiets operasjonssentral fra Østlandet og i 70-årene.


Trykk på den blå boblen for mer informasjon.

Han var ifølge politiet på Twitter turvant, men ikke kjent i det aktuelle området.

- Godt skodd

Operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth i Trøndelag politidistrikt, sier de har fått opplyst at mannen skal ha vært bra skodd for å klare seg i naturen, da han visstnok skal ha med seg både kjeks, vann, sovepose, varme klær og regntøy.

Ifølge Riseth var mannen i følge med en kamerat. De skal ha gått fra hytta Røvollen i Femundsmarka og nordover mot ei hytte som heter Ljøsnåvollen.

Skilte lag

På tur dit skal den savnede ha blitt sliten og ville gå roligere, så de skilte lag. Da han ikke dukket opp på Ljøsnåvollen, som ifølge operasjonslederen er ei betjent hytte, skal noen av dem som jobber på hytta ha gått samme rute i retning Røvollen som turfølget gikk innover, uten å ha sett noen tegn til ham.

Riseth opplyser at politiet sendte mannskap fra både Trondheim og lokalt lensmannskontor. Fra Trondheim sendte de to hundepatruljer, og norske redningshunder stillte med sju stykker. Røde kors skal også ha kalt ut 14 mann så langt, opplyser operasjonslederen.

Tips til politiet meldes til 02800.


Tips oss! Har du opplysninger, bilde eller video?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no


På forsiden nå