Seksjonsleder for forebyggende patruljer Arild Syvertsen i politiet vil ikke uttale seg spesielt om ulykkene som har skjedd den siste tiden ettersom sakene er under etterforskning, men sier manglende oppmerksomhet ofte er en gjenganger i trafikkulykker.

- Det er noen som ikke forholder seg til mobil, radio og andre forstyrrende elementer på en forsvarlig måte. Det bidrar til trafikkulykker, sier Syvertsen.

- Husk å ha ferie også på bilturen

Frode Tiller Skjervø, distriktsleder for Trøndelag Trygg Trafikk er enig.

Distriktleder Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk oppfordrer billister til å gå inn i feriemodus også på bilturen til feriedestinasjonen. Foto: Trygg Trafikk

- Nå er det fine kjøreforhold og alt ligger til rette for at kjøringen skal gå bra. Men så ser vi at ulykkestallene øker på grunn av manglende oppmerksomhet. Det kan skyldes ferietrafikk og at folk er for stresset. Man er litt for opptatt av å komme frem til feriedestinasjonen, men det er viktig å huske at man skal ha ferie når man kjører bil også. Det er nok andre tilfeldige årsaker også, men jeg tror feriemodusen medvirker, sier Tiller Skjervø.

- Vær våken, opplagt og varsom

Verken Tiller Skjervø eller Syvertsen kan si sikkert om det er flere ulykker på strekningen i sommer enn tidligere år, men begge er kjent med at antallet ulykker øker i ferietid.

- Det er en kjent sommerutfordring. Det er sesongsvingninger vi dessverre er nødt til å forholde oss til. Det er stor trafikk på E6, sommertrafikken er godt i gang og det er mye større gjennomfart av både kjente og ukjente sjåfører på strekningen, da skjer det erfaringsmessig flere uhell. Vi ber billister være obs på at man er våken, opplagt og varsom i trafikken, sier Syvertsen.

Ifølge Syvertsen har både politiet og UP (Utrykningspolitiet) spesiell årvåkenhet og kontroller på E6-strekningen mellom Steinkjer og Namsskogan i sommer.

- Politiet og Statens vegvesens kontrollaktivitet i sommer er kjempeviktig. Det ligger mye forebygging i at de er ute på veiene og luker bort verstingene. Men det er for mange som blir tatt. Ta det med ro i sommer, oppfordrer Tiller Skjærvø.