Politiet i Trøndelag melder om svart røyk på Hamos' forbrenningsanlegg i Orkdal klokken 12.19 torsdag.

- Overtenning i søppel. Brannvesenet har iverksatt slukking, skriver politiet på Twitter klokken 12.23.

Overtenning i sorteringsanlegg

- Det har blitt overtenning i søppel ved et sorteringsanlegg for søppel. Brannvesenet har kontroll på brannen. Det er ingen personer som er skadet i hendelsen, sier operasjonsleder Øystein Sagen ved Trøndelag politidistrikt.

Klokka 13.20 forteller Sagen at det er kontroll på brannen og ingen fare for spredning.

- Det er ikke iverksatt evakuering i området, sier han.

Ukjent årsak

Innsatsleder på stedet, Jomar Sjøhagen, forteller at brannårsaken fortsatt er ukjent.

- Brannvesenet skaffet seg raskt kontroll på brannen, og driver nå med etterslukningsarbeid. Politiet gjennomfører nå avhør av vitner og eier av anlegget og oppretter sak, sier Sjøhagen.

- Tar ut alt søppelet

Ifølge innsatsleder Leif Harald Bremnes i Trøndelag brann- og redningstjeneste var brannvesenet tidlig på stedet og satt igang slukking.

- Vi er på stedet med 14-15 mann og fem brannkjøretøy. Nå jobber vi med etterslukking. Søppelet er alt mulig og ganske porøst, så brannen trekker langt ned i materialet. Nå jobber vi med å ta ut alt av søppel og slukke for hånd. I løpet av et par timer er det slukket, sa Bremnes klokken 13.45.

Innsatsleder for brannvesenet Leif Harald Bremnes sier de har kontroll på brannen. Foto: Rune Petter Ness

6. brann i gjenvinningsanlegg siden slutten av mai

Dette er den 6. brannen i et gjenvinningsanlegg i Norge siden slutten av mai:

27. mai: Brann i gjenvinningsanlegget hos Revac i Re kommune i Vestfold. Det har begynt å brenne hvitevarer som er oppkvernet. 70 boliger og 110 personer blir evakuert, enkelte i to dager. Flere boliger må vaskes   ned før de er beboelige.

1. juli: Det brenner i avfallsmasser med en dybde på inntil tre meter et avfallsanlegg i Nordreisa. Naboer blir evakuert på grunn av giftig røyk. Det tar tre døgn å slukke brannen.

5. juli: Brann på Østfold Gjenvinning i Fredrikstad hvor det har tatt fyr i papp.  Brannvesenet kommer til stedet rett før midnatt. Det tar nærmere seks timer å få kontroll på brannen.

7. juli: Brann i et gjenvinningsanlegg i Furnes ved Hamar. Det begynner å brenne i et trelastlager.

9. juli: Det begynner å brenne i usortert søppel på en gjenvinningsstasjon på Jarnes i Sykkylven. Røyken er giftig. Brannen blir slukket etter to dager.

Innsatsleder Jomar Sjøhagen. Foto: Rune Petter Ness
Foto: Rune Petter Ness
Det kom kraftig røyk fra denne bygningen. Foto: Kjetil Kroksæter
Foto: adressa.no-tipser