Politiet hever beredskapsnivået i hele Norge før stor NATO-øvelse

Politiet i hele landet har hevet beredskapsnivået til Alfa i forkant av høstens store NATO-øvelse Trident Juncture, der over 30 land deltar.

Saken oppdateres.

Politifolk bes være årvåkne for å hindre spionasje fra andre lands etterretningstjenester, melder NRK.

Les også: Ukas største Nato-møte er ikke i Brussel, men i Trondheim

Hovedvekten av øvelsen foregår i Midt-Norge. Det planlegges for om lag 40 000 soldater og 10 000 kjøretøy. Øvelsen er Natos største siden den kalde krigen.

Alfa er det laveste beredskapsnivået, men har aldri blitt innført i Norge før.

– Dette handler om øvelse Trident Juncture, der Norge skal være vertsnasjon. Det er helt naturlig at politiet iverksetter forebyggende tiltak i forbindelse med en så stor hendelse, sier fungerende avdelingsdirektør Jørn Schjelderup i Politidirektoratet til NRK.

Schelderup sier det ikke er noe økt trusselnivå i Norge, men beredskapsnivået blir innført fordi den store NATO-øvelsen vil kunne trekke til seg andre lands etterretningstjenester.

Se oversikten: Slik blir den store Nato-øvelsen i Trøndelag

Les også: Solberg avviser at Trump stilte ultimatum om Nato

PST forbereder seg også på økt spionasje mot Norge i forbindelse med den store øvelsen, som er den største siden den kalde krigen.

– Norsk forsvars- og beredskapssektor er etterretningsmål for fremmede stater. Det er derfor naturlig at fremmede etterretningstjenester vil innhente informasjon om en omfattende NATO-øvelse i Norge, sier 

På forsiden nå