Halvtimen frem til klokken 03 ble av det travlere slaget for nødetatene i Trøndelags nordligste kommune.

Politiet og brannvesenet på øya Leka måtte plutselig hanskes med to ruskjøringer og en bilbrann.

- Det starter med ei som er vitne til en bil som kjører utfor veien like ved der hun er. Når kvinnen får kontakt med sjåføren, mener hun at han er i beruset tilstand, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt.

Suste forbi ulykkesstedet

Mens kvinnen er på tråden med politiet, kommer det en bil susende forbi ulykkesstedet ved avkjøringa til Madsøya på fylkesvei 562. Innringeren mener også denne bilen må ha en beruset sjåfør bak rattet.

- Vi får etter hvert kontroll på begge sjåførene. Han som kjørte av veien er i midten av 20-årene, mens han andre er i 30-årene. Begge erkjenner å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Mennene var alene i hver sin bil, og det er ifølge Kimo ikke opplysninger om at de kjenner hverandre.

Søndag morgen ble det tatt blodprøver av begge samt avhør av vitner.

Tror noen tente på gress ved bil

Klokken 03, en halvtime etter den første meldingen, får operasjonssentralen nok en telefon fra Leka. Denne gangen er det brannvesenet som varsler fra om at de er på vei til en bilbrann i Leknes-området.

- Det virker som det er satt fyr på gress ved siden av bilen, og vi mener brannen er påsatt. Bilen tok skikkelig fyr, sier Kimo.

Kjøretøyet sto ikke langt fra et hus, men brannvesenet avverget at brannen spredte seg videre.

- Vi har tatt avhør av bileieren som bor på stedet og dokumenterer det vi kan med bilder. Foreløpig har vi ingen klare indikasjoner på hvem som kan ha gjort dette.