Politiet melder om biljakt på strekningen Steinkjer - Verdal.

Ifølge twittermeldingen, som ble lagt ut kl 21.40, skal en bilfører ha stukket av fra politikontroll kl 20.10. Flere patruljer ble satt inn for å ta opp jakten på bilføreren.

Stakk av fra kontroll

- Politiet stanset en bilfører, som de vet ikke har gyldig førerkort, for kontroll i Steinkjer kl 20.10. Da mannen, som er tidlig i 20-årene unndro seg kontroll, ble det satt igang politietterfølgelse, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Trøndelag politidistrikt.

Bilføreren kjørte på østsiden av E6, fra Steinkjer og i retning Verdal. Tre patruljer ble satt inn i biljakten, i tillegg til at en hundepatrulje ble rekvirert fra Trondheim. Denne ble senere tilbakekalt.

La ut spikermatte

- Mannen kjørte grovt uaktsomt og i høy hastighet. Etter hvert ble det bestemt å redusere til passiv etterfølgelse, fordi vi ikke ønsket å provosere til høyere fart, opplyser Lægdheim.

Ved Leksdalsvatnet var folk ute og badet, og flere gikk langs veien i området.

- Da besluttet vi å legge ut spikermatte for å få stoppet ham. Mannen kjørte over spikermatta og punkterte dekkene, men fortsatte, og nok en gang mistet vi ham av syne ei stund. Først 20 miutter senere fant vi bilen forlatt ved Forbregd.

Gjemte seg for politiet

Ifølge Lægreid hadde mannen gjemt seg for politiet, men etter søk i området ble han funnet kl 21.06.

- Det er ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, og mannen har erkjent forholdet. Han er fraktet til Steinkjer for avhør, både for dette og andre forhold, sier operasjonleder Lægdheim.