Redningsaksjon i Vikna

Søk etter båt i Roaldsvika natt til torsdag.

Natt til tordag ble det søkt med to helikoptre, RS Harald V, brann og redning, ambulanse og politi, etter melding om at en båt muligens hadde kjørt på et skjær.  Foto: Politiet

Saken oppdateres.

Politiet meldte på Twitter klokka 04.00 at en redningsaksjon pågår i Vikna. Denne er i ledelse av HRS i området Roaldsvika. Melder har hørt et smell i området ca. klokka 02.25. Frykter at båt har gått på land. Opplysninger fra andre mottas på telefon 02800.


Tips oss! Har du opplysninger, bilde eller video?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

 

HRS Sør-Norge melder på Twitter klokka 04.39 at det pågår søk med redningshelikopter, redningskøyte og nødetater i området Langsundet/Vikna.

- Vi har søkt i området, langs sjøområdet med brann og politi. Vi har søkt i en god stund nå, med beskrivelse fra melder. Nå er det en liten stopp, mens vi snakker sammen om hva vi skal gjøre videre, sier operasjonsleder Rune Branmo ved Trøndelag politidistrikt.

Hørte et smell

Det har blitt gjennomført et søk i hele området, som det ble meldt om.

- Det er ingen observasjoner som er meldt, bare en lyd. Melder forklarer at han har hørt en kraftig motorlyd, med et påfølgende smell. Så en lavere motorlyd. Melder har sett et grønt lys, som kan være en lanterne fra en båt. Det kan være en båt som har gått på noe, og gått videre med redusert kraft, sier Branmo.

- Om det er noen som har observert noe, meld fra til oss. Eller om det er en båt som har gått på et skjær, vil vi at den melder seg, sier Branmo.

Avslutter søket

Klokka 05.52 melder politiet på Twitter at NLA, Seaking, Redningsskøyta Harald V, samt brann, ambulanse og politi har søkt i området, uten resultat. Redningsaksjonen avsluttes, da de ikke har nok opplysninger til ytteligere søk.

På forsiden nå